Σε σύμπτωση αποδίδουν οι κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, τα μαχαίρια και τα σκεπάρνια που είχαν μαζί τους, κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αντιεξουσιαστές, έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Ο ένας εξ αυτών ισχυρίστηκε, απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, ότι είχε μαζί του το μαχαίρι για… ψάρια. «Σύμπτωση ήταν. Ο καθένας για άλλο λόγο είχε το μαχαίρι» είπε ο δεύτερος κατηγορούμενος, όταν του ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας να εξηγήσει γιατί και οι δύο είχαν πάνω τους μαχαίρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βασίλης Σιατούνης, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια», στα Πετράλωνα, τον Ιούνιο του 2018, ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη δικαστική αίθουσα, η οποία κατέληξε στη συμπλοκή μελών της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών. Ο κατηγορούμενος αναγνώρισε, πάντως, ανάμεσα στους συγκεντρωμένους τους πρώην βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό, με τους οποίους, όπως υποστήριξε, δεν είχε προσωπική σχέση.

Ο Βασίλης Σιατούνης δήλωσε υποστηρικτής αλλά όχι μέλος της Χρυσής Αυγής, αμφισβητώντας το έγγραφο που δείχνει πως ήταν εγγεγραμμένος στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Πρόεδρος: Το σκεπάρνι γιατί το είχατε μαζί σας;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγορούμενος: Το κουβαλούσα από τη δουλειά μου. Το χρησιμοποίησα για να φτιάχνω ράφια στο ξενοδοχείο που δούλευα.

Πρόεδρος: Είχατε και μαχαίρι μαζί σας; Τι είχε πάνω;

Κατηγορούμενος: Κάτι σαν σβάστικα είναι. Το πήρα από ένα πανηγύρι στα Σούρμενα. 

Πρόεδρος: Γιατί το είχατε μαζί σας;

Κατηγορούμενος: Για ψάρια το είχα.

Ο συγκατηγορούμενός του Αθανάσιος Στράτος, ο οποίος επίσης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για την ίδια υπόθεση, απολογούμενος στη συνέχεια υποστήριξε πως δεν έχει πειράξει άνθρωπο.

«Πήγαμε μόνο για να πετάξουμε φυλλάδια στα Πετράλωνα και τίποτα άλλο» υποστήριξε κατά την απολογία του και πρόσθεσε: «Κάναμε 4,5 χρόνια φυλακή και δεν ακουμπήσαμε άνθρωπο. Πληρώσαμε τα λάθη και τις παραδρομές των απολογιών μας. Δεν θα μπλεκόμασταν σε περιστατικό βίας».

Εισ.: Το ότι είχατε και οι δύο μαχαίρια πάνω σας πώς το εξηγείς;

Κατ.: Σύμπτωση ήταν. Ο καθένας για άλλο λόγο. 

Παρούσα στο δικαστήριο είναι και η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού Παύλου Φύσσα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης