Η πρώην αρραβωνιαστικιά του νυν ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, Νικόλ Μπενέκη, απολογήθηκε το πρωί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν υπήρξε οπαδός της οργάνωσης, παρότι είχε ψηφίσει το συγκεκριμένο κόμμα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Όπως είπε, υπήρξε μόνο επαγγελματικό μέλος.

Ισχυρίστηκε, δε, πως απλώς εκφωνούσε τις ομιλίες που της έγραφε ο Γιάννης Λαγός, γιατί «ήταν εντολή του ανωτέρου της», ενώ συνόδευε τον τότε σύντροφό της σε διάφορες εκδηλώσεις, «όπως έκαναν όλες οι σύντροφοι και σύζυγοι των βουλευτών». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατηγορούμενη, που έχει καταγραφεί σε πολλές τηλεφωνικές συνομιλίες και μηνύματα να την αποκαλεί ο Γιάννης Λαγός ως «ναζιστούλα», αρνήθηκε ότι υπήρξε «μέτωπο γυναικών», ενώ για το sms «μπράβο λατρεία, πάντα χάνω τα καλά», που ακολούθησε την επίθεση κατά του κοινωνικού χώρου «Συνεργείο», η Νικόλ Μπενέκη είπε πως αυτό αναφερόταν στο γεγονός ότι ο Λαγός πήγε με άλλα άτομα στο Αστυνομικό Τμήμα «και κατάφερε να ελευθερώσει» όσους είχαν προσαχθεί. 

Όσο για τις φωτογραφίες της ίδιας με όπλα, η κατηγορούμενη υποστήριξε πως πρόκειται για το υπηρεσιακό όπλο του αδελφού της και την καραμπίνα του, τα οποία διαθέτει νόμιμα γιατί είναι αστυνομικός. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι οι φωτογραφίες βγήκαν «για πλάκα». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης