Μία απίστευτη περιπέτεια έζησε έμπορος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος προσέφυγε στις δικαστικές αρχές, υποστηρίζοντας ότι εξαπατήθηκε από μία εταιρεία.

Ο έμπορος, στα τέλη του 2007 ήταν σε οικονομική απόγνωση καθώς έβρισκε κλειστές πόρτες σε τραπεζικά καταστήματα, από τα οποία ζητούσε να δανειοδοτηθεί για ν’ αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Υπάλληλος εταιρείας τηλεφωνικών εξυπηρετήσεων του τηλεφώνησε και του ανακοίνωσε ότι έχει εγκριθεί στο όνομά του δάνειο ύψους 4.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο έμπορος ρώτησε τι πιστοποιητικά χρειάζονταν για την εκταμίευση του ποσού και έδωσε στους υπευθύνους της εταιρείας το εκκαθαριστικό του σημείωμα αλλά και δύο λογαριασμούς πιστωτικών καρτών.

Περιμένοντας όμως ο έμπορος να παραλάβει το ποσό των 4.000 ευρώ, είδε τους λογαριασμούς του να «φορτώνονται» με ποσά των 500 και 1.000 ευρώ, συνολικού ύψους 4.000 ευρώ, τα οποία καλούνταν να καταβάλει σε ισόποσες δόσεις. Τα ποσά χρεώθηκαν από τον Ιανουάριο του 2008 και αμέσως απευθύνθηκε στην εταιρεία, ζητώντας τα χρήματά του. Αντίθετα, εκεί του παρέδωσαν δωροεπιταγές για ρούχα συνολικής αξίας 5.000 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό πως οι δωροεπιταγές αντιστοιχούσαν σε βιοτεχνίες ρούχων και παπουτσιών, μικρής εμβέλειας, και όταν το διαπίστωσε, απευθύνθηκε με μήνυση που υπέβαλε στον εισαγγελέα, σε βάρος της ιδιοκτήτριας της εταιρείας.

Η υπεύθυνη της εταιρείας παραπέμπεται με απευθείας κλήση να δικαστεί στο τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, τόσο για το αδίκημα της απάτης όσο και για το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθώς φέρεται ότι υπέγραψε αντί του εμπόρου τα έγγραφα για να χρεωθούν τα ποσά στις δύο του πιστωτικές κάρτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: Εφ. Μακεδονία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης