Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 είναι ο στόχος της Νότιας Κορέας, όπως ανέφερε ο Παρκ Γι-Σουνγκ. Ο μεγάλος αστέρας των Ασιατών τόνισε πως η ομάδα του δε θα παίξει με αμυντικούς προσανατολισμούς, αφού θέλει τη νίκη, για να περάσει στην επόμενη φάση.

Αρχικά, ο παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ρωτήθηκε για τη «μάχη» του με τον Σωτήρη Κυργιάκο και απάντησε: «Είναι ένας δυνατός αθλητής. Ξέρουμε ότι έχει δυνατά και αδύνατα σημεία. Σίγουρα θα μας δυσκολέψει στις στημένες φάσεις, όμως νομίζω ότι οι αμυντικοί μας στο τέλος θα τα καταφέρουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον προσανατολισμό της Νότιας Κορέας στο ματς με την Ελλάδα, είπε: «Πρέπει να νικήσουμε, γι’ αυτό δεν νομίζω ότι θα παραταχθούμε αμυντικά. Θέλουμε να πανηγυρίσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση για πρώτη φορά σε Μουντιάλ μακριά από τη χώρα μας».

Σε ερώτηση για την παρουσία της Βόρειας Κορέας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, απάντησε: «Αν και είναι σε δύσκολο όμιλο, δεν νομίζω ότι θα χάσει και τους τρεις αγώνες. Χαίρομαι που βρισκόμαστε και οι δύο στο Μουντιάλ». Στο τέλος, ο άσος των «κόκκινων διαβόλων» κλήθηκε να απαντήσει για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται: «Είμαι σε καλή φόρμα και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Φέτος, απέκτησα ακόμα περισσότερες εμπειρίες με τη Μάντσεστερ και νομίζω ότι θα με βοηθήσουν στο Μουντιάλ».

Από την πλευρά του, ο εκλέκτορας της Κορέας, Χου Γιουνγκ-Μο, υπογράμμισε: «Αν έπαιζε ρόλο το ύψος, τότε θα είχαμε μαζί μας μπασκετμπολίστες και όχι ποδοσφαιριστές. Δεν ξέρω την τακτική του Ρεχάγκελ, ο οποίος είναι έμπειρος προπονητής, αλλά εμείς έχουμε προετοιμαστεί, για να αντιμετωπίσουμε την Ελλάδα, είτε παίξει με τρεις κεντρικούς μπακ είτε με δύο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, ο Κορεάτης δεν έχει καταλήξει ακόμα στην ενδεκάδα που θα παρατάξει: «Θα ανακοινώσουμε την ενδεκάδα λίγη ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα. Ακόμα δεν έχω καταλήξει. Το σίγουρο είναι πως θα παραταχθούμε με ένδεκα παίκτες».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, σχολίασε: «Θέλουμε να αφήσουμε πίσω τα αποτελέσματα στους φιλικούς αγώνες. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρουσιαστούμε φοβισμένοι απέναντι στην Ελλάδα. Αύριο έχουμε ένα σημαντικό αγώνα, αλλά υπάρχουν στη συνέχεια κι άλλοι, επίσης καθοριστικοί. Όταν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, θα κάνουμε τον λογαριασμό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης