Αναμφίβολα είναι ο πιο διάσημος και αγαπητός 80άρης σε όλο τον κόσμο. Έχει κερδίσει Όσκαρ και έχει δικό του αστέρι στη λεωφόρο της δόξας. Ο Μίκι Μάους έκλεισε τα 80 του χρόνια και παραμένει ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες του Γουόλτ Ντίσνεϊ.

Ο Μίκι έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη στις 18 Νοεμβρίου του 1928 με την ταινία καρτούν «Steamboat Willie». Σε αντίθεση με τους περισσότερους 80άρηδες, ο χαριτωμένος ποντικός δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου μέσα στα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χαρακτήρας του Μίκι Μάους δημιουργήθηκε από τον 26χρονο τότε Γουόλτ Ντίσνεϊ στη διάρκεια ενός ταξιδιού με τρένο από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες. Αρχικά, το όνομά του ήταν Μόρτιμερ αλλά ο Ντίσνεϊ το άλλαξε ύστερα από παρότρυνση της συζύγου του.

Εορτασμοί για τα γενέθλια του πιο διάσημου ποντικού διοργανώθηκαν στα θεματικά πάρκα του Ντίσνεϊ, στις ΗΠΑ, το Παρίσι και το Τόκυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι και σήμερα, ο Μίκι φιγουράρει στην τηλεόραση, σε κόμικ, βιβλία, βιντεοπαιχνίδια, CVD, στο internet και είναι αυτός που «πουλάει» περισσότερο στα Disney Stores.

Κάποτε, ο δημιουργός του είχε πει: «Ελπίζω ποτέ να μην ξεχάσουμε ένα πράγμα… ότι όλα αυτά ξεκίνησαν από ένα ποντίκι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης