Στη Νάπολη και τη Ρώμη, το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει σήμερα τους τριάντα τρεις βαθμούς Κελσίου, ενώ, σύμφωνα με τους ειδικούς, το κύμα καύσωνα θα υποχωρήσει από Τρίτη.

Στο Παλέρμο της Σικελίας, η θερμοκρασία έφτασε τους τριάντα επτά και στο Μπάρι της Απουλίας τους τριάντα έξι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για κύμα ζεστού αέρα που προέρχεται από την έρημο Σαχάρα» εξηγούν οι ειδικοί. Στην ιταλική πρωτεύουσα, οι δεκάδες «ανοικτές» πισίνες έχουν κατακλυσθεί από Ρωμαίους που αναζητούν λίγη δροσιά, ενώ πολλοί τουρίστες και παιδιά βρέχονται, προσπαθώντας να «εκμεταλλευθούν» το κρύο νερό που αναβλύζει από τα σιντριβάνια.

Έστω και αν απαγορεύεται, οι αστυφύλακες, δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών, κάνουν συχνά «τα στραβά μάτια».

Καύσωνας και στη Μπολόνια, όπου η θερμοκρασία δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους τριάντα πέντε βαθμούς, αλλά το υψηλό ποσοστό υγρασίας δημιουργεί άπνοια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Ρώμη, ο δήμος συνέστησε στους ηλικιωμένους να αποφεύγουν να βγαίνουν από το σπίτι από τις 11:00 το πρωί και μέχρι τις 5:00 το απόγευμα, ενώ ξανάρχισε να παρατηρείται το ιδιαίτερο φαινόμενο, χαρακτηριστικό της εποχής μας: όσοι ηλικιωμένοι δεν διαθέτουν κλιματισμό στο σπίτι επισκέπτονται, καθημερινά, τα εμπορικά κέντρα.

Εκεί, παίζουν χαρτιά στα καφέ μπαρ, ή απλώς κάθονται στα διάφορα παγκάκια, προσπαθώντας να βρουν λίγη ανακούφιση και να αποφύγουν τον ύπουλο κίνδυνο της αφυδάτωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης