Η στιγμή που περίμεναν με ανυπομονησία τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι φίλοι του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο έφτασε. Η «στρογγυλή θεά» θα βρεθεί σε λίγες ώρες στη σέντρα του γηπέδου «Soccer City» στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής και ολόκληρος ο πλανήτης θα ζήσει για τον επόμενο μήνα τις συγκινήσεις που θα προσφέρουν οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου ξεκίνησε στις 15:00 ώρα Ελλάδας, με την τελετή έναρξης που διήρκησε 40 λεπτά και ήταν άκρως εντυπωσιακή. Εκατοντάδες εκατομμύρια φιλάθλων από περισσότερες από 215 χώρες θα στηθούν μπροστά στις τηλεοράσεις τους, για να παρακολουθήσουν το μοναδικό θέαμα που θα προσφέρουν τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των 32 χωρών που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Ανάμεσά τους και η εθνική ομάδα της Ελλάδας, που θα μπει στον «χορό» αύριο, όταν και θα αντιμετωπίσει τη Νότια Κορέα. Ο Ότο Ρεχάγκελ και οι διεθνείς μας δεν φάνηκε να πτοήθηκαν από την κλοπή που έγινε στο ξενοδοχείο στο οποίο έχουν καταλύσει και δηλώνουν έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, για να μας βγάλουν και πάλι στους δρόμους, όπως έκαναν το 2004. Πρώτος στόχος για την Ελλάδα είναι να σημειώσει το πρώτο της γκολ σε τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού στην παρθενική και τελευταία μέχρι σήμερα παρουσία της στα γήπεδα των ΗΠΑ το 1994, το συγκρότημα του Αλκέτα Παναγούλια δεν τα είχε καταφέρει. Μετά το πρώτο γκολ, θα ψάξουμε την πρώτη νίκη και μετά… ποιος ξέρει;

Ακούστε τι είπε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στον ΑΝΤ1 από τη Νότια Αφρική, όπου βρίσκεται, ο Γιώργος Χελάκης, συνεργάτης της εφημερίδας VETO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα στις επόμενες 30 ημέρες θα διεξαχθούν συνολικά 64 παιχνίδια, μέχρι να φτάσουμε στον μεγάλο τελικό της 11ης Ιουλίου στο ίδιο στάδιο που θα γίνει σήμερα το εναρκτήριο παιχνίδι μεταξύ της οικοδέσποινας του Μουντιάλ, Νότιας Αφρικής, και του Μεξικού, Soccer City.

Η μεγαλύτερη ανησυχία των διοργανωτών του Μουντιάλ, αλλά και όσων βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες στις πόλεις που θα διεξαχθούν τα παιχνίδια, αφορά στην οργάνωση και την αστυνόμευση των αθλητικών και όχι μόνο χώρων. Η εγκληματικότητα είναι αυξημένη στη Νότια Αφρική. Αυτό το ήξερε καλά η FIFA, όταν έδωσε το «πράσινο φως» στη χώρα του μεγάλου Νέλσον Μαντέλα να διοργανώσει το 19ο Μουντιάλ της ιστορίας και να φιλοξενήσει εκατοντάδες χιλιάδων οπαδών απ’ όλο τον κόσμο. Όλοι ήλπιζαν πως τα πάντα θα ήταν στην εντέλεια.

Η σκληρή πραγματικότητα, όμως, δεν κρύβεται πίσω από τη λάμψη των «γητευτών» της μπάλας που θα πατήσουν στα γήπεδα της Ν. Αφρικής.

>>>Ζήστε το Μουντιάλ της Ν. Αφρικής μαζί με τη zougla.gr μέσα από την κατηγορία Mundial 2010<<<

Εκεί θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα της διοργάνωσης εμπλουτισμένα με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Από το σφύριγμα της έναρξης στο παιχνίδι Ν. Αφρικής – Μεξικού σήμερα το απόγευμα, μέχρι την απονομή του βαρύτιμου τροπαίου το βράδυ της Κυριακής 11 Ιουλίου, ζήστε μαζί μας όλη την αγωνία και όλες τις συγκινήσεις της μεγαλύτερης γιορτής του ποδοσφαίρου.

Τα τελευταία νέα από τη Νότια Αφρική, λίγο πριν τη σέντρα του Μουντιάλ 2010

Πρεμιέρα χωρίς νικητή στο Μουντιάλ

Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Νότια Αφρική και Μεξικό στο πρώτο παιχνίδι του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η «οικοδέσποινα» του Μουντιάλ παρότι προηγήθηκε 1-0 με το γκολ του Τσαμπαλάλα στο 59ο λεπτό, δεν κατάφερε να κρατήσει το σκορ και ισοφαρίστηκε στο 79’ από το γκολ του Μάρκες.

Η Νότια Αφρική μπήκε στο γήπεδο, χωρίς την ανάλογη φρεσκάδα, η οποία χαρακτηρίζει τη γηπεδούχο ομάδα, ενώ αντίθετα το Μεξικό ήταν αυτό που στα πρώτα λεπτά ανέλαβε τα ηνία του αγώνα. (Διαβάστε περισσότερα…)

Τα γκολ του αγώνα Ν. Αφρική – Μεξικό 1-1:

Ρεχάγκελ: Πάμε για τη νίκη

Προσοχή σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα ζήτησε από τους διεθνείς ο Ότο Ρεχάγκελ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Νότια Κορέα στο Πορτ Ελίζαμπεθ.

Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αγωνιστεί για τη νίκη, ενώ αναφέρθηκε και στη Νότια Κορέα, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια γρήγορη ομάδα. (Διαβάστε περισσότερα…)

«Καλωσήρθατε» στη Νότια Αφρική

Λίγες ώρες πριν από τη σέντρα στο πρώτο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανάμεσα στη Νότια Αφρική και το Μεξικό δόθηκε η εκκίνηση στο 19ο Μουντιάλ.

Στο στάδιο «Σόκερ Σίτι» του Γιοχάνεσμπουργκ διεξήχθη η λαμπρή τελετή έναρξης, με τη συμμετοχή 1.581 ατόμων. Εκατοντάδες χορευτές και μουσικοί μετέτρεψαν το στάδιο σε ένα τεράστιο θέατρο, το οποίο ένωσε τη Νότια Αφρική με το ποδόσφαιρο.

«Καλωσήλθατε στο σπίτι του κόσμου» ήταν το κεντρικό μήνυμα της λαμπρής γιορτής που στήθηκε από τους διοργανωτές και παρακολούθησαν εκατομμύρια θεατές από 215 χώρες του κόσμου. (Διαβάστε περισσότερα…)

Το βίντεο από την τελετή έναρξης:

Σλοβακία: Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Σκρτελ

Ευχάριστα νέα επιφύλασσε η σημερινή προπόνηση της Εθνικής Σλοβακίας για τον ομοσπονδιακό τεχνικός της, Βλάντιμιρ Βέις.

Ο Μάρτιν Σκρτελ, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού στον αστράγαλο από τις αρχές της εβδομάδας, επέστρεψε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.

Aξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες ο αμυντικός της Λίβερπουλ δεν έκανε πρόγραμμα με μπάλα, προκειμένου να μην επιδεινωθεί η κατάστασή του. (Διαβάστε περισσότερα…)

Άπια: Φοβάμαι πιο πολύ τη Σερβία

Σε μεγάλη υπόληψη έχει την Εθνική Σερβίας ο μέσος της Γκάνας, Στεφάν Άπια. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που με δηλώσεις του τη χαρακτήρισε ως τη δυσκολότερη αντίπαλο για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

«Όλοι μιλάνε για τη Γερμανία και την Αυστραλία στον όμιλό μας. Προσωπικά φοβάμαι πιο πολύ τη Σερβία, γιατί είναι πολύ τεχνική και επιθετική ομάδα» τόνισε αρχικά ο διεθνής μέσος τη Μπολόνια και πρόσθεσε για τη συνέχεια των αγώνων στον όμιλο. (Διαβάστε περισσότερα…)

Αποθεώθηκε από ομογενείς η Εθνική μας στο Πορτ Ελίζαμπεθ

Λιγότερο από 24 ώρες απέμειναν πριν από το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου κόντρα στη Νότιο Κορέα στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε πριν από λίγο στο Πορτ Ελίζαμπεθ, πόλη όπου θα διεξαχθεί ο εναρκτήριος αγώνας της με τους ασιάτες, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους συγκεντρωμένους ομογενείς. (Διαβάστε περισσότερα…)

Αλγερία: Τραυματίστηκε ο Γιαχιά

Από τον τραυματισμό του Αντάρ Γιαχιά επισκιάστηκε η σημερινή προπόνηση της Εθνικής Αλγερίας, δύο μόλις ημέρες πριν από το εναρκτήριο παιχνίδι της στο Μουντιάλ με αντίπαλο τη Σλοβενία.

Ο ποδοσφαιριστής της αφρικανικής ομάδας είχε μία άτσαλη πτώση στο τερέν, μετά από σύγκρουση με τον τερματοφύλακα Μπόλχι, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στον αριστερό αστράγαλο. (Διαβάστε περισσότερα…)

Ζήτησε εφαρμογή του Fair Play ο Μαραντόνα


Στη διαιτησία εστίασε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πρετόρια, εν όψει του αυριανού αγώνα με τη Νιγηρία για τον δεύτερο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο εκλέκτορας της Αργεντινής ζήτησε από τη διαιτησία να προστατεύσει τους ποδοσφαιριστές από τα σκληρά μαρκαρίσματα, ενώ χαρακτήρισε «σκληρή ομάδα» την Εθνική της Νιγηρίας. (Διαβάστε περισσότερα…)

  Ο… Ιρλανδός αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Την πεποίθησή του, ότι η ομάδα των ΗΠΑ θα καταφέρει να κερδίσει την Αγγλία στον μεταξύ τους αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2010, που διεξάγεται στα γήπεδα της Ν. Αφρικής, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα, ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος βρίσκεται στο Γιοχανέσμπουργκ, τόνισε ότι δεν πρέπει ο κόσμος να υποτιμήσει την ομάδα των ΗΠΑ, ενώ αστειευόμενος δήλωσε: (Διαβάστε περισσότερα…)

Αύριο στη Νότια Αφρική ο Ρόμπεν

Στην εθνική ομάδα της Ολλανδίας θα ενσωματωθεί αύριο ο Άριεν Ρόμπεν.

Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός ξεπέρασε τον τραυματισμό του και έτσι θα αναχωρήσει για τη Νότια Αφρική.

«Τα πράγματα πάνε πραγματικά καλά. Έχουμε κάνει σπουδαία πρόοδο» είπε ο Ρόμπεν, ενώ ο φυσιοθεραπευτής Ντικ φαν Τόορν επεσήμανε: (Διαβάστε περισσότερα…)

Δύο προβλήματα στην Παραγουάη

Τα προβλήματα τραυματισμών των δύο επιθετικών της Παραγουάης «πονοκεφαλιάζουν» τον ομοσπονδιακό τεχνικό της ομάδας της Λατινικής Αμερικής, Χεράρδο Μαρτίνο.

Ο 47χρονος προπονητής δεν γνωρίζει αν θα έχει στη διάθεσή του για το ματς της Δευτέρας με την Ιταλία τον Όσκαρ Καρντόσο και τον Ρόκε Σάντα Κρους, οι οποίοι αποτελούν τις «κολόνες» της Παραγουάης. (Διαβάστε περισσότερα…)

«Βλέπουν» Βραζιλία οι φίλαθλοι

Η εθνική ομάδα της Βραζιλίας θα είναι η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έκαναν από κοινού Reuters και Ipsos, ενώ για το ίδιο αποτέλεσμα είναι σύμφωνοι και οι φίλοι του ποδοσφαίρου που βρίσκονται ήδη στη Νότια Αφρική, για να παρακολουθήσουν από κοντά το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός.

Στη δημοσκόπηση του Reuters έλαβαν μέρος 12.000 φίλοι της «στρογγυλής θεάς» και το 31% ψήφισε τη Βραζιλία για παγκόσμια πρωταθλήτρια, ενώ το 14% πιστεύει ότι η «σελεσάο» θα είναι φιναλίστ. (Διαβάστε περισσότερα…)

Άρης: Καλή επιτυχία στην Εθνική Ελλάδος

Τις ευχές του στην εθνική ομάδα του ποδοσφαίρου που αύριο μπαίνει στη «μάχη» του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Νότια Αφρική έδωσε με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Άρης.

Οι «κίτρινοι» ευχήθηκαν καλή επιτυχία σε όλους τους διεθνείς, μεταξύ των οποίων είναι οι δικοί του, Μιχάλης Σηφάκης και Σάκης Πρίττας.

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ήθελε να ευχηθεί καλή επιτυχία στην Εθνική Ελλάδας και όλους τους διεθνείς ποδοσφαιριστές (ανάμεσα στους οποίους και οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου Μιχάλη Σηφάκη και Σάκη Πρίττα) στην προσπάθειά τους να τιμήσουν τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ν. Αφρικής» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης. (Διαβάστε περισσότερα…)

Δανία: Χωρίς Μπέντνερ με Ολλανδία

Με μια σημαντική απουσία θα παραταχθεί η Δανία στο παιχνίδι της πρεμιέρας με την Ολλανδία. Ο Μόρτεν Όλσεν δε θα έχει στη διάθεσή του ένα από τα βασικά του όπλα, τον Νίκλας Μπέντνερ, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στους προσαγωγούς.

«Θα θέλαμε, φυσικά, να τον έχουμε μαζί μας, αλλά νομίζω ότι ονειρευόμουν να τον έχουμε μαζί μας», είπε στο Reuters ο Όλσεν για τον επιθετικό της Άρσεναλ, ο οποίος έχει να αγωνιστεί από τον Μάιο, και συνέχισε: «Δεν νομίζω ότι θα παίξει. Σίγουρα ελπίζουμε να τον έχουμε μαζί μας, είναι καλός παίκτης, ένας ταλαντούχος παίκτης και ελπίζουμε». (Διαβάστε περισσότερα…)

«Ανοικτό» για τέσσερις στην Ιταλία

Τρεις ημέρες πριν από την πρεμιέρα της Ιταλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο Μαρτσέλο Λίπι προβληματίζεται για τα τέσσερα… κομμάτια που θα συνθέσουν το «παζλ» της ενδεκάδα της «σκουάντρα ατζούρα».

Ο εκλέκτορας της Ιταλίας αναμένεται να παρατάξει την ομάδα κόντρα στην Παραγουάη με σύστημα 4-3-3 και σίγουροι για τη βασική ενδεκάδα θεωρούνται οι Μπουφόν, Τζαμπρότα, Καναβάρο, Κιελίνι, Ντε Ρόσι, Μοντολίβο και Τζιλαρντίνο. (Διαβάστε περισσότερα…)

Γεμάτα… Μουντιάλ τα πρωτοσέλιδα στον αθλητικό Τύπο

Τη στιγμή που ο άξονας περιστροφής της Γης μοιάζει να διέρχεται από τη Νότια Αφρική, ελέω Μουντιάλ, οι αθλητικές εφημερίδες σε ολόκληρο τον κόσμο δεν θα μπορούσαν να έχουν οτιδήποτε άλλο στα πρωτοσέλιδά τους.

Δείτε μερικά από αυτά τα πρωτοσέλιδα:

Χάουαρντ: Όλοι θα δουν το ΗΠΑ – Αγγλία

Συναρπαστικό και πλούσιο παιχνίδι θα είναι αυτό ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Αγγλία, σύμφωνα με τον Τιμ Χάουαρντ. Ο τερματοφύλακας των ΗΠΑ και της Έβερτον τόνισε πως όλοι οι Αμερικάνοι θα το παρακολουθήσουν.

«Θα είναι απίστευτο παιχνίδι. Δεν γνωρίζω τι είναι καλύτερο, να το βλέπω στο μπαρ μαζί με τους φίλους μου ή να παίζω σ’ αυτό. Νομίζω πως όλοι στη χώρα μας θα σταματήσουν και θα δουν τον αγώνα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο τερματοφύλακας των ΗΠΑ. (Διαβάστε περισσότερα…)

Σπέκτορ: Το πιο εύκολο παιχνίδι μας με Αγγλία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συμμετάσχουν στον τρίτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου με αντιπάλους την Αγγλία, την Αλγερία και τη Σλοβενία. Αγωνιστικά, οι Αμερικάνοι αναμένεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες νίκης στα ματς κόντρα στην Αλγερία ή τη Σλοβενία, όμως ο Τζόναθαν Σπέκτορ έχει διαφορετική άποψη.

Ο αμυντικός της Γουέστ Χαμ, με δηλώσεις του στο BBC, ανέφερε ότι το ευκολότερο παιχνίδι για τις ΗΠΑ θα είναι αυτό με την Αγγλία, αφού δεν θα υπάρχει πίεση για νίκη σε αντίθεση με τα υπόλοιπα δύο ματς. (Διαβάστε περισσότερα…)

Στη Νότια Αφρική και η Ισπανία

Η τελευταία από τις 32 χώρες που έφτασε στη Νότια Αφρική, για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, είναι η Ισπανία. Η αποστολή των «φούριας ρόχας» αφίχθη στη «μαύρη ήπειρο» στις 10:15 ώρα Ελλάδας, με απευθείας πτήση της «Iberia» από την Ισπανία, «πετώντας» για περίπου δέκα ώρες.

Οι Ισπανοί θα αγωνιστούν στον 8ο όμιλο, κόντρα στην Ελβετία, την Ονδούρα και τη Χιλή, και εύχονται βέβαια να είναι και η τελευταία ομάδα που θα αναχωρήσει από τη Νότια Αφρική, έχοντας στις αποσκευές της το βαρύτιμο τρόπαιο του παγκόσμιου πρωταθλητή. (Διαβάστε περισσότερα…)

«Να κλωνοποιήσουμε Μαραντόνα και Μέσι»

Κλώνους του Ντιέγκο Μαραντόνα και του Λιονέλ Μέσι θέλει η πρωθυπουργός της Αργεντινής, Χριστίνα Κίρτσνερ.

Η πρώτη κυρία της χώρας του τανγκό, η οποία στο παρελθόν έχει δηλώσει πως η Αργεντινή θα είναι η νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, βρέθηκε σε ένα εργαστήριο κλωνοποίησης και, αστειευόμενη, τόνισε πως οι επιστήμονες θα πρέπει να αρχίσουν μελέτη για την κλωνοποίηση του εκλέκτορα της «αλμπισελέστε», Ντιέγκο Μαραντόνα, αλλά και του μεγάλου αστέρα της ομάδας, Λιονέλ Μέσι. (Διαβάστε περισσότερα…)

Ο Capello «δείχνει» τον δρόμο…

Πολλή κουβέντα έγινε για τη συμπεριφορά του Wayne Rooney προς τον διαιτητή ενός φιλικού της Εθνικής Αγγλίας και την αποβολή του από το παιχνίδι.

Πρώτος ο προπονητής του, ο Fabio Capello, του μίλησε και του συνέστησε ηρεμία, γιατί στο Παγκόσμιο Κύπελλο τέτοιες συμπεριφορές αποβαίνουν μοιραίες.

Στο video βλέπουμε τον ποδοσφαιριστή Capello να κάνει ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα σε αντίπαλο παίκτη, σε αγώνα Ιταλίας-Αργεντινής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974, και αμέσως μετά να «κοκαλώνει» και να κοιτάει τον διαιτητή με βλέμμα μικρού παιδιού. (Διαβάστε περισσότερα…)

Νεκρή σε τροχαίο η δισέγγονη του Νέλσον Μαντέλα

Θρήνος στη Νότια Αφρική λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του Μουντιάλ. Η 13χρονη δισέγγονη του μεγάλου ηγέτη της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, Ζενάνι Μαντέλα, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, καθώς επέστρεφε στο σπίτι της μετά από συναυλία στο Soweto την παραμονή της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Νέλσον Μαντέλα.

Μάλιστα, στο αυτοκίνητο μαζί της ήταν και η προγιαγιά της, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν η πρώην σύζυγος του Μαντέλα έχει τραυματιστεί από το τροχαίο.  (Διαβάστε περισσότερα…)

Φανέλα βασικού στον Τέβεζ δίνει ο Μαραντόνα

Ο τεχνικός της Αργεντινής, Ντιέγο Μαραντόνα, είπε ότι ο Κάρλος Τέβεζ θα βρίσκεται στην αρχική 11άδα της Eθνικής Αργεντινής για το εναρκτήριο παιχνίδι της στο Μουντιάλ απέναντι στη Νιγηρία, στο έτερο ματς του ομίλου της εθνικής μας.

«Ο Καρλίτος (είναι το ψευδώνυμο του Τέβεζ) δεν μπορεί να μείνει εκτός (βασικής) ομάδας. Είναι ένα ίνδαλμα για τους ανθρώπους. Ακόμα περισσότερο από εμένα και τον Λίο Μέσι. Αυτό τουλάχιστον διαβάζω εγώ (στον Τύπο)» είπε ο Μαραντόνα στον τηλεοπτικό σταθμό TyC Sports. (Διαβάστε περισσότερα…)

Ονιέγου: Οι ΗΠΑ μπορούν να ανταγωνιστούν τις καλύτερες ομάδες

Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο θηριώδης κεντρικός αμυντικός της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, Ογκούτσι Ονιέγου, για τις δυνατότητες της ομάδας του στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Άλλωστε, πέρυσι, οι ΗΠΑ με σχεδόν την ίδια σύνθεση έφτασαν στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, κερδίζοντας μάλιστα την πρωταθλήτρια Ευρώπης και μεγάλο φαβορί της φετινής διοργάνωσης, Ισπανία.

Ακόμα και στον τελικό, απέναντι στην ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια από κάθε άλλη στον πλανήτη, Βραζιλία, ηττήθηκαν με το κεφάλι ψηλά με σκορ 3-2. (Διαβάστε περισσότερα…)

Ο 16χρονος σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης

Αυτός που βλέπετε να καμαρώνει υπερήφανα δίπλα στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού και μέλος της αποστολής της εθνικής μας ομάδας στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, Αλέξανδρο Τζόρβα, είναι ο 16χρονος Γιώργος Τουρλιάδης από την Αλεξανδρούπολη και θα είναι ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ στο Soccer City του Γιοχάνσμπουργκ.

Ο Γιώργος Τουρλιάδης ήταν ο τυχερός νικητής ενός διαγωνισμού γνωστής εταιρείας που κατασκευάζει ηλεκτρονικές κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, του οποίου το μεγάλο έπαθλο ήταν η παρουσία ως σημαιοφόρος της Ελλάδας στη Νότια Αφρική. (Διαβάστε περισσότερα…)

Χαμηλό προφίλ από τον αρχηγό των «λιονταριών»

Προσγειωμένοι και προσηλωμένοι στο καθήκον τους να ανταποκριθούν στα όνειρα των συμπατριωτών τους σε μια μεγάλη διοργάνωση φαίνεται πως είναι οι πάντες στο στρατόπεδο της Εθνικής Αγγλίας, όπως προκύπτει από το χαμηλό προφίλ του αρχηγού της ομάδας, Στίβεν Τζέραρντ, σε συνέντευξη Τύπου.

Δύο φορές στη διάρκεια των δηλώσεών του το αστέρι της Λίβερπουλ είπε ότι «είναι καιρός για αποτελέσματα», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη λανθασμένη προσέγγιση που είχε η ομάδα στα γήπεδα της Γερμανίας το 2006, όταν τα λόγια ήταν μεγαλύτερα από την απόδοσή τους στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ταπεινωμένοι. (Διαβάστε περισσότερα…)

Χωρίς τον Νέλσον Μαντέλα η τελετή έναρξης

Απών από την τελετή έναρξης του Μουντιάλ θα είναι ο εμβληματικός ηγέτης της Νοτίου Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, μετά από τον τραγικό θάνατο σε αυτοκινητικό δυστύχημα της 13χρονης δισέγγονής του, Ζενάνι, χθες το βράδυ στην πόλη Soweto.

Αρχικά, ο 91χρονος πλέον Μαντέλα επρόκειτο να παρουσιαστεί, έστω και για λίγο, κατά την τελετή έναρξης, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.  (Διαβάστε περισσότερα…)

Τα σημερινά ματς:

«Σέντρα» στο Παγκόσμιο Κύπελλο
, Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010, 05:30

Πρεμιέρα για Γαλλία και Ουρουγούαη
, Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010, 10:12

Διαβάστε επίσης:

Το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010
, Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010, 13:24

Γόησσα (μπάλα) 80 ετών!, 2 Ιουνίου 2010, 14:38

Το κύπελλο της ζωής, 20 Μαΐου 2010, 17:15

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης