Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Θάνος Μωραΐτης, απαντώντας σε επικρίσεις σχετικά με επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση προχωρά στον εξορθολογισμό των τιμολογίων με κοινωνική ευαισθησία.

Διαβεβαίωσε δε πως ούτε οι αγρότες ούτε οι χαμηλόμισθοι ή χαμηλοσυνταξιούχοι θα επηρεαστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μέτρα βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης κατά την τελική χρήση, καθώς θετική ψήφο έδωσαν, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κατά τάχθηκαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παρών δήλωσε ο ΛΑΟΣ.

Ο κ. Μωραΐτης υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι πέρα από την εξοικονόμηση ενέργειας, την ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος, η κυβέρνηση αποσκοπεί στην έξοδο από την οικονομική κρίση, με νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, με πράσινη ανάπτυξη που είναι και η στρατηγική επιλογή της.

Από την πλευρά τους, τόσο ο εισηγητής του ΚΚΕ, Απόστολος Νάνος, όσο και η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη, χαρακτήρισαν πρόχειρο και αποσπασματικό το νομοσχέδιο, υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει εθνικός κεντρικός σχεδιασμός και επεσήμαναν ότι είναι μόνο ένα «πράσινο κέρδος» στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης