Με μόνο στόχο τη νίκη που θα τους δώσει πλεονέκτημα για την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Γαλλία και Ουρουγουάη διασταυρώνουν τα… ξίφη τους την Παρασκευή, στις 21:30 ώρα Ελλάδας, αμέσως μετά το πρώτο ματς του ομίλου, ανάμεσα στη Νότια Αφρική και το Μεξικό.

Οι «τρικολόρ» και οι «τσελέστε» θα δώσουν τη δική τους «μάχη» στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε ένα ματς που θα γίνει στο «Γκριν Πόιντ Στέιντιουμ» του Κέιπ Τάουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γαλλία

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ραϊμόν Ντομενέκ θα κατεβάσει τους «πετεινούς» με 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα πάρει θέση ο Λορίς, ενώ από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας θα παραταχθούν οι Σανιά, Αμπιντάλ, Γκαλάς και Εβρά.

Τουλαλάν, Μαλουντά και Γκουρκούφ θα αποτελέσουν την τριπλέτα στο κέντρο, ενώ πιο μπροστά θα αγωνιστούν οι Γκουβού, Ανελκά και Ριμπερί. Ο Τζιμπρίλ Σισέ του Παναθηναϊκού δεν θα βρίσκεται στη βασική ενδεκάδα, ωστόσο δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η Ουρουγουάη

Από την άλλη πλευρά, ο Όσκαρ Ταμπάρες άλλαξε δύο παίκτες και πέρασε στη βασική ενδεκάδα τους Μαουρίτσιο Βικτορίνο και Εγκίντιο Αρεβάλο Ρίος. Οι κινήσεις του τεχνικού της Ουρουγουάης, που θα παρατάξει την ομάδα του με σχήμα 3-4-3, έγιναν για να μπορέσει να περιορίσει τη Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στήριγμα των Ουρουγουανών είναι ο Ντιέγκο Φορλάν, ενώ πολύτιμες βοήθειες προσφέρει και ο Σουάρες. Στην άμυνα ξεχωρίζουν οι Λουγκάνο και Γκοντίν.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιάπωνας Γιουΐτσι Νισιμούρα.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες):
Μουσλέρα, Βικτορίνο, Λουγκάνο, Γκοντίν, Μ. Περέιρα, Πέρες, Αρεβάλο Ρίος, Α. Περέιρα, Γκονζάλες, Φορλάν, Σουάρες.

Γαλλία (Ραϊμόν Ντομενέκ): Λορίς, Σανιά, Αμπιντάλ, Γκαλάς, Εβρά, Γκουρκούφ, Τουλαλάν, Μαλουντά, Γκοβού, Ανελκά, Ριμπερί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης