Στην Κολομβία βρίσκεται το ζεύγος Κλίντον από την Τρίτη. Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, εξήρε χθες το πόσο έχει βελτιωθεί η κατάσταση στην Κολομβία, όσον αφορά στην ασφάλεια.

Η Κλίντον έφθασε στην Κολομβία για συνομιλίες με τον απερχόμενο πρόεδρο Άλβαρο Ουρίμπε, καθώς και τους υποψήφιους για τη διαδοχή του, στις εκλογές της 20ής Ιουνίου, Χουάν Μανουέλ Σάντος και Αντάνας Μόκους. Ο Κλίντον επισκέφθηκε τη χώρα στο πλαίσιο της δουλειάς του για το ομώνυμο ίδρυμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχαμε ένα θαυμάσιο δείπνο χθες βράδυ εδώ στην Μπογοτά με φίλους, μερικούς Κολομβιανούς, μερικούς Αμερικανούς, και μιλήσαμε για το πόσο εξαιρετικό είναι το ότι ένα τόσο κοινό γεγονός μπόρεσε να λάβει χώρα» είπε η Κλίντον σε συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας ότι η «καρδιά της γέμισε ελπίδα από όσα έχουν επιτευχθεί».

Ο Ουρίμπε, ο οποίος στεκόταν πλάι της στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αποκάλυψε πρώτος ότι οι Κλίντον έφαγαν μαζί το βράδυ της Τρίτης, κάνοντας λόγο για ενίσχυση της δημόσιας εικόνας της χώρας και της ασφάλειας σε αυτή.

Στην Κολομβία μαίνεται εμφύλιος τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Η δράση συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά, που συχνά ταυτίζονταν με ακροδεξιές παρατάξεις, ενώ η κυβέρνηση επιρρίπτει και στους αριστερούς αντάρτες μεγάλο μέρος του λαθρεμπορίου, έχουν αμαυρώσει την εικόνα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης