Το Ηνωμένο Βασίλειο αποστέλλει επιπλέον ναυτικές δυνάμεις και στρατεύματα στο Μπαχρέιν με πρόφαση να βοηθήσει στην προστασία του πλούσιου εμιράτου εν μέσω της έντασης με το Ιράν στον Περσικό Κόλπο.

Το πρόσθετο στρατιωτικό προσωπικό που θα συμμετάσχει στην επιχείρηση από το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεριμνά για την προστασία των θαλάσσιων μεταφορών, μετέδωσε το Sky News.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ένταση στις σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ιράν κλιμακώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι το Σώμα Φρουρών της Επανάστασης κατέσχεσε το πετρελαιοφόρο Stena Impero, το οποίο έπλεε υπό τη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου στο Στενό του Ορμούζ, τη στρατηγικής σημασίας πλωτή οδό που συνδέει τον κόλπο του Ομάν και τον Περσικό Κόλπο.

Η κατάσχεση του πλοίου σημειώθηκε σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση των πεζοναυτών της Βρετανίας για την κατάληψη του ιρανικού πετρελαιοφόρου Grace 1 στα ανοικτά των ακτών του Γιβραλτάρ, με την υποψία ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία.

Η λιμενική αστυνομία του Γιβραλτάρ συνέλαβε τον πλοίαρχο του πλοίου και τον επικεφαλής αξιωματικό και τοπικό δικαστήριο έχει παρατείνει την κράτησή τους μέχρι τις 15 Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες από:  skynews και Sputnik

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης