Νοκ-άουτ για το παιχνίδι με τη Νότια Κορέα, το οποίο θα διεξαχθεί στις 12 Ιουνίου, τέθηκε ο Βαγγέλης Μόρας. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη θλάση πρώτου βαθμού στο δεξί γαστροκνήμιο και έτσι ο Ότο Ρεχάγκελ δεν μπορεί να τον υπολογίζει.

«Θα ήταν ρίσκο να παίξω σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Αποφασίσαμε να το προσπαθήσουμε στον δεύτερο αγώνα, εναντίον της Νιγηρίας» τόνισε ο Μόρας, επιβεβαιώνοντας την απουσία του από την πρεμιέρα και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κακά τα ψέματα, πριν από τρεις μήνες περιμέναμε όλοι πώς και πώς αυτή τη στιγμή. Το περίμενα κι εγώ, όμως πιστεύω ότι στον δεύτερο αγώνα θα είμαι έτοιμος και, αν επιλεγώ, θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, για να βοηθήσω την ομάδα. Το μυαλό μου το Σάββατο θα είναι στους συμπαίκτες μου».

Ο Μόρας εξέφρασε την άποψή του σχετικά με το τι θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα, για να κερδίσει τη Νότια Κορέα: «Να επιδείξουμε προσοχή από το 1ο λεπτό και να είμαστε οργανωμένοι. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, ξέρουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας και θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία που θα μας δοθεί. Τη διαφορά για την Κορέα κάνει η ταχύτητα, οπότε αν χάσουμε εύκολες μπάλες, θα έχουμε δυσκολία».

Κλείνοντας, ο αμυντικός της Μπολόνια σχολίασε: «Είναι στο χέρι μας να απειλήσουμε στα στημένα. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Δεν είναι μόνο το τάιμινγκ, εμείς δεν πηγαίνουμε τυχαία στις στημένες φάσεις».

Τζιόλης: Οι πιθανότητες είναι 50%-50%

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες νίκης στο ματς της Ελλάδας με τη Νότια Κορέα, επεσήμανε ο Αλέξανδρος Τζιόλης, με δηλώσεις του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Ο μέσος της Σιένα επεσήμανε πως καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει το πάνω χέρι, ενώ ανέφερε τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα της Ελλάδας και της Νότιας Κορέας: «Είναι οφθαλμοφανές ότι εμείς υπερτερούμε σε ύψος και είμαστε δυνατοί στις στημένες φάσεις. Η Κορέα τρέχει πολύ, είναι πειθαρχημένη και έχει καλή οργάνωση στο γήπεδο, δηλαδή στην τακτική».

Σε ερώτηση για το αν θα βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα δήλωσε:: «Όλοι θέλουν να παίξουν, το περιμένω κι εγώ πώς και πώς, αλλά δεν ξέρω αν θα είμαι στις επιλογές του προπονητή μου, οπότε δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο από το να περιμένω».

Όσο για τα λιγοστά σουτ που επιχειρούν στα παιχνίδια οι διεθνείς, απάντησε: «Αυτό δεν μπορείς να το προσχεδιάσεις, πρέπει να βρεθείς στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή. Η αλήθεια είναι ότι δεν σουτάρουμε πολύ, αλλά το Σάββατο εύχομαι να σουτάρει κάποιος και η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα».

Για τις προσδοκίες της Εθνικής, δήλωσε: «Το Euro 2004 θα επαναληφθεί δύσκολα, όμως από τότε η ομάδα έχει ανέβει αγωνιστικό επίπεδο. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση νιώθουμε χαρά για το ότι βρισκόμαστε εδώ, χωρίς αυτό να μας αγχώνει. Αντίθετα, μας δίνει αυτοπεποίθηση και δύναμη».

Κλείνοντας, υπογράμμισε: «Όλοι έχουμε παίξει σε υψηλό επίπεδο, θεωρώ, δε, ότι το Euro έχει το υψηλότερο επίπεδο στον κόσμο. Όλοι μας έχουμε αντιμετωπίσει μεγάλους αντιπάλους, οπότε δεν νομίζω ότι οι αντίπαλοί μας έχουν πλεονέκτημα σε αυτό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης