Στο πλαίσιο δραστηριοποίησης, για να συμπεριληφθεί η Ελληνική ως μία από τις επίσημες γλώσσες που θα διδάσκονται στην Αυστραλία, η Επιτροπή Ελληνικών Σπουδών (Hellenic Studies Council) ανέλαβε άλλη μία πολιτική πρωτοβουλία. Ζήτησε και πέτυχε, στις 7 Ιουνίου 2010, δύο ξεχωριστές συναντήσεις, με την υπουργό Παιδείας της Νότιας Αυστραλίας, κ. Jay Wetherill και τον «σκιώδη» υπουργό Παιδείας, κ. Ντέιβιντ Πισόνι.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, εκτός από το υπόμνημα που κατατέθηκε, υπογραμμίστηκαν και από τις δύο πλευρές η σπουδαιότητα της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, η σημασία τους για την Αυστραλία και κυρίως η αποτελεσματικότητα της γλώσσας σε ό,τι αφορά σε προγράμματα από τα νηπιαγωγεία ως τα πανεπιστήμια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο γεγονός ότι η διδασκαλία της Ελληνικής στηρίζεται ηθικά και οικονομικά από τον ελληνισμό της Αυστραλίας και την ελληνική κυβέρνηση. Και οι δύο πολιτικοί υποσχέθηκαν ότι θα αναλάβουν σειρά πρωτοβουλιών προς πάσα κατεύθυνση, ώστε η Ελληνική να συμπεριληφθεί στον κορμό των επισήμων γλωσσών, στο προγραμματισμένο ενιαίο πρόγραμμα διδασκαλίας (National Curriculum) της Αυστραλίας.

πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης