Χωρίς να συμφωνήσουν ούτε στη σύνταξη κοινού πορίσματος ούτε και στην έκδοση κοινών πορισματικών θέσεων για την έναρξη, πορεία και τεκμηρίωση του σκανδάλου, ολοκληρώθηκαν στη Βουλή οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου και της Λίμνης Βιστωνίδας.

Ήδη, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μανώλης Μπετενιώτης, παρέδωσε το πόρισμα στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουσιαστικά, η Επιτροπή έβγαλε πέντε πορίσματα με διαφορετικά πρόσωπα.
 
Το ΠΑΣΟΚ ζητεί περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών των πρώην υπουργών της ΝΔ, Θόδωρου Ρουσόπουλου, Απόστολου Κοντό, Εύαγγελου Μπασιάκου, Κώστα Κιλτίδη, Πέτρου Δούκα και Γιώργου Βουλγαράκη.

Η Νέα Δημοκρατία ζητεί επιπλέον διερεύνηση τυχόν ευθυνών του νυν υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καταλογίζοντας παράλληλα πολιτικές ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς αναφορά προσώπων.

Το ΚΚΕ μιλά για διαχρονικό σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΛΑΟΣ ζητεί περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών των Γιώργου Δρυ, Απόστολου Φωτιάδη, Απόστολου Κοντού και Πέτρου Δούκα, σημειώνοντας παράλληλα ότι την κεντρική «διαχείριση» της υπόθεσης των ανταλλαγών είχε το Μέγαρο Μαξίμου.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών προσώπων, φωτογραφίζοντας, αλλά μη κατονομάζοντας πρόσωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης