Ημέρα εξελίξεων πιθανότατα η σημερινή, καθώς αναμένεται, εκτός απρόοπτου, η δημοσιοποίηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Μονή Βατοπεδίου.

Το ΠΑΣΟΚ θα καταλογίζει ακέραια σχεδόν την ευθύνη της υπόθεσης στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, μιλώντας για «κεντρικό συντονισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει εξ αυτού τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για πιθανές ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών επί κυβερνήσεως Καραμανλή, Μπασιάκου, Κοντού, Ρουσόπουλου, Βουλγαράκη, Κιλτίδη και Δούκα.

Ταυτόχρονα, θα επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες στους πρώην υπουργούς της ΝΔ Αλογοσκούφη, Μπέζα και Μαγγίνα και στους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ Δρυ και Φωτιάδη.

Παράλληλα, θα υπάρχει χωριστή αναφορά στον πρώην στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Γιάννη Αγγέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΝΔ, από την πλευρά της, αναμένεται να προτείνει τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής μόνο για τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Το ΚΚΕ θα υπογραμμίζει τη διαχρονικότητα του σκανδάλου, αποφεύγοντας να κατονομάσει πρόσωπα.

Ο ΛΑΟΣ θα ζητήσει διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τους Δρυ, Φωτιάδη, Κοντό, Μπασιάκο και Δούκα, ενώ θα αναφέρεται σε «κεντρικό σχεδιασμό» από το Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εισηγηθεί διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τους Δρυ, Φωτιάδη, Μπασιάκο, Δούκα, Κοντό, Ρουσόπουλο και Κιλτίδη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης