Οι καιροί είναι δύσκολοι και τα πορτοφόλια, ακόμα και των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών συλλόγων, έχουν… αδυνατίσει αισθητά.

Το καλοκαίρι όμως ξεκίνησε και μαζί του ξεκίνησε και η μεταγραφική περίοδος. Και όπως κάθε καλοκαίρι που έχουμε Μουντιάλ ή Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εθνών, οι διεθνείς ποδοσφαιριστές ευελπιστούν σε καλές εμφανίσεις στη διάρκεια των διοργανώσεων για ανεβάσουν την τιμή τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παίκτες που είναι βασικοί στις εθνικές τους ομάδες, αλλά σε… λογικά οικονομικά πλαίσια, αναμένεται να είναι εκείνοι που θα βρεθούν στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Στην Αγγλία, για παράδειγμα, ο τραυματισμός του Φέρντιναντ άφησε στην άμυνα του Φάμπιο Καπέλο ένα κενό στη βασική 11άδα, το οποίο καλείται να καλύψει είτε ο Κάραγκερ (4 εκατομμύρια ευρώ), είτε ο Κινγκ (3 εκατομμύρια), με τον πρώτο να έχει μικρό προβάδισμα στο πλάνο του Ιταλού τεχνικού, λόγω και της μεγαλύτερης εμπειρίας του.

Στην εθνική Βραζιλίας, των δύο κορυφαίων δεξιών μπακ του πλανήτη (Μαϊκόν, Ντάνι Άλβες), υποψήφιος για την αριστερή πλευρά είναι ο «ταπεινός» Μισέλ Μπάστος. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη μεσαία γραμμή της Βραζιλίας, όπου οι Ζιλμπέτο Σίλβα και Ελάνο, σαφώς και δεν διαθέτουν την «αίγλη» του Κακά, όμως αυτό δεν το ασπάζεται ο Κάρλος Ντούνγκα, αφού ο εκλέκτορας της εθνικής Βραζιλίας τους εμπιστεύεται απόλυτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εθνική Αργεντινής με τα πολλά «πρώτα βιολιά», ο Ντιέγκο Μαραντόνα δείχνει ως τώρα μεγάλη προτίμηση στους Γκουτιέρεζ και Μασεράνο, οι οποίοι κοστολογούνται 6 και 7 εκατομμύρια, αντίστοιχα.

Στη νεανική γερμανική εθνική ομάδα, οι πιο «οικονομικοί», αλλά βασικοί στην αμυντική γραμμή, είναι οι Μπαντστούμπερ και Μπόατενγκ (3 εκατομμύρια αμφότεροι), ενώ στη μεσαία γραμμή υπάρχει ο Κεντίρα (8 εκατομμύρια).

Άλλοι διεθνείς ποδοσφαιριστές με καλή τιμή είναι οι Ολλανδοί αμυντικοί φαν ντερ Βίελ (2 εκ.) και Μπουλαρούζ (7 εκατ.) οι μέσοι Παλόμπο (Ιταλία, 6 εκατ.), Αλού Ντιαρά (Γαλλία, 6 εκατ.), Μοντολίβο (Ιταλία, 6 εκατ.), Ντε Γιονγκ (Ολλανδία, 7 εκατ.) και Μαρκίζιο (Ιταλία, 8 εκατ.).

Επιστρέφοντας στους αμυντικούς, ο Ιταλός Μάτζιο κοστολογείται με 3 εκατομμύρια, ο Γάλλος Σανιά με 5, οι Ισπανοί Καπντεβίλα και Πουγιόλ 7 και 8 εκαττομύρια και οι Πορτογάλοι Πάουλο Φερέιρα, Μιγκέλ και Ντούντα έχουν εκτιμηθεί στα 3, 5 και 6 εκατομμύρια ευρώ, αντίστοιχα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης