Λίγες ώρες πριν «πετάξει» για τη Νότιο Αφρική η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου παραβρέθηκε σύσσωμη σε εκδήλωση της Τράπεζα Πειραιώς, η οποία είναι χορηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Την παράσταση στην εκδήλωση πάντως έκλεψε ο… συνήθης ύποπτος, ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού, όταν πήρε το λόγο έδωσε σύνθημα ενόψει του επερχόμενου Μουντιάλ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ρώτησα τα παιδιά πριν τι να πω και μου είπαν να πω το εξής: Θα τους φάμε όλους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ήταν φυσικό στο άκουσμα των δηλώσεων του «Κάρα», οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, με αποτέλεσμα το κατάστημα να μετατραπεί για λίγο σε… γήπεδο.

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας, Οτο Ρεχάγκελ τόνισε: «Είναι μια μοναδική εμπειρία η συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν θα πάμε εκεί απλά για να χαρούμε τη συμμετοχή μας στη διοργάνωση».

Αναφερόμενος στην Νότια Κορέα, την οποία θα αντιμετωπίσει η ομάδα μας στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου είπε: «Πρόκειται για μια εξαιρετική ομάδα και όπως και σε κάθε παιχνίδι του Μουντιάλ, έτσι και σε αυτό θα πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταλήγοντας ο Ρεχάγκελ μίλησε για την Εθνική μας ομάδα του 1994, η οποία πήρε για πρώτη φορά μέρος σε Μουντιάλ: «Η προηγούμενη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν το 1994 και από τότε έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Δεν έχει καμία σχέση το τότε με το σήμερα. Όπως και κάθε προηγούμενο ματς δεν έχει σχέση με το επόμενο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος δήλωσε: «Απόψε δεν είναι μια εκδήλωση αποχαιρετισμού γιατί στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής θα είναι μαζί μας όλη η Ελλάδα. Είναι η αρχή μιας γιορτής στην οποία θα συμμετάσχουμε όλοι μαζί. Μια πορεία που είναι χαραγμένη στις καρδιές όλων μας και ζωντανεύει μέσα από αυτήν τη θαυμάσια έκθεση».

Δηλώσεις έκανε και ο τεχνικός Διευθυντής της Εθνικής μας, Παναγιώτη Φύσσα, τονίζοντας: «Εκ μέρους όλων θα ήθελα να ευχαριστήσω την Τράπεζα Πειραιώς που είναι πάντα δίπλα μας. Ελπίζω στην επόμενη εκδήλωσή της να έχουν προστεθεί και άλλες φωτογραφίες από το Μουντιάλ».

Δηλώσεις στην εκδήλωση έκαναν ακόμη οι:

Αβραάμ Παπαδόπουλος: «Έχουμε μερικές ημέρες ακόμα για να προετοιμαστούμε περισσότερο και να φτάσουμε την ομάδα ψηλά. Προβληματισμός υπάρχει σίγουρα παρόλα αυτά πρέπει να υπάρχει ισορροπία σε όλες τις γραμμές.

Η ομάδα για να έχει το πρόσωπο που θέλουμε πρέπει να πιάσει ρυθμό, να δημιουργήσει και θα έχει τα αποτελέσματα που θέλουμε. Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση που υπάρχει, είναι η πρώτη φορά για όλα τα παιδιά και πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πάμε ψηλά. Δουλέψαμε στην προπόνηση σε κάποια σημεία περισσότερο, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, συγκεντρωμένοι και να δώσουμε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο».

Γιώργος Σαμαράς: «Θα πρέπει να χαρούμε τη διοργάνωση γιατί δεν ξέρουμε αν θα ξαναπάμε. Πρέπει να υπάρχει καλή ψυχολογία, αυτοπεποίθηση, να χαρούμε το ποδόσφαιρο και μέσα από αυτή τη χαρά να βγάλουμε θετικά αποτελέσματα.

Είδαμε στο φιλικό με Βόρεια Κορέα ότι υπάρχουν κοινά σημεία με τη Νότια Κορέα αλλά η Νότια Κορέα έχει μεγαλύτερη ποιότητα. Δουλέψαμε στην προετοιμασία, μπορεί να μη φάνηκε στα φιλικά αλλά νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι στα επίσημα παιχνίδια. Το πλάνο μας και η βάση μας να είναι ο επαναληπτικός με Ουκρανία. Σε αυτό να πατήσουμε και να βασιστούμε. Καλά είναι τα βίντεο που βλέπουμε τους αντιπάλους, αλλά πρέπει να είμαστε δυνατοί φυσικά και πνευματικά».

Βασίλης Τοροσίδης: «Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι, έχουμε άλλη μία εβδομάδα να δουλέψουμε. Πρέπει να είμαστε υγιείς στον πρώτο αγώνα και καλοί και δυνατοί για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες.

Η ομάδα βασίζεται στην ομοιογένεια και στο γεγονός ότι τρέχουν πολύ τα παιδιά. Εάν πράξουμε αυτό στο τουρνουά δεν θα έχουμε πρόβλημα. Το Μουντιάλ αποτελεί για όλους πρόκληση, οι ποδοσφαιριστές άνω των 30 δεν έχουν παίξει άλλο Μουντιάλ και δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία. Πόσο μάλλον για μας. Θα πρέπει να το δούμε ως τελευταία ευκαιρία, μπορεί να μην ξαναπάμε. Είτε είναι Μουντιάλ, είτε φιλικό, είτε προκριματικός αγώνας υπάρχει το αναμενόμενο άγχος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης