Σοκ αλλά και ερωτήματα προκαλεί ηχογραφημένη συνομιλία μεταξύ του πλοίου «Mavi Marmara» και του ισραηλινού Στρατού, λίγα λεπτά πριν από το ρεσάλτο, στο οποίο σκοτώθηκαν εννιά άνθρωποι, τραυματίστηκαν δεκάδες και το Ισραήλ μπήκε στο επίκεντρο της διεθνούς κατακραυγής.

Στο ηχητικό «ντοκουμέντο» που φέρνει στη δημοσιότητα ο ισραηλινός Στρατός ακούγεται επικεφαλής της ανθρωπιστικής αποστολής που ήταν στο «Mavi Marmara» να απαντάει σε προειδοποίηση πως πλησιάζουν αποκλεισμένη από τον Στρατό περιοχή, λέγοντας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σκάστε. Γυρίστε πίσω στο Άουσβιτς»!

Μια δεύτερη γυναικεία φωνή, λίγα δευτερόλεπτα μετά, ακούγεται να λέει: «Έχουμε άδεια από τη λιμενική Αρχή της Γάζας να εισέλθουμε», ενώ μία τρίτη φωνή από το πλοίο, αντρική αυτή τη φορά με διαφορετική και πιο βαριά προφορά από την πρώτη προσθέτει: «Βοηθούμε τους Άραβες να βάλουν κατά των ΗΠΑ. Μην ξεχνάτε την 9/11 παιδιά»!


Η ιστοσελίδα του ισραηλινού στρατού, στην οποία δημοσιεύτηκε το ηχητικό «ντοκουμέντο»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την πλευρά της οργάνωσης «Free Gaza».

Ωστόσο, υπάρχουν αμφιβολίες για την αυθεντικότητα του συγκεκριμένου ηχογραφημένου ντοκουμέντου, αφού, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ενδέχεται να είναι επεξεργασμένο με τέτοιον τρόπο, ώστε να έχει γίνει συρραφή άλλων συνομιλιών σε μία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης