Ήταν το 1918 όταν η Adele Casagrande ίδρυσε μια μικρή επιχείρηση δερμάτινων ειδών και γουναρικών. Ωστόσο, το 1925 η εταιρία πήρε το διάσημο πλέον όνομα Fendi μετά τον γάμο της με τον Edoardo Fendi.

Η πρώτη μπουτίκ που άνοιξε στη Ρώμη, γρήγορα κατάφερε να γίνει παγκοσμίως γνωστή και να εδραιωθεί ως μία από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες δερμάτινων ειδών και γουναρικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανανέωση, όμως, ήρθε το 1966, όταν στο δυναμικό του οίκου εντάχθηκε ο πολυτάλαντος και νέος τότε Karl Lagerfeld ως creative director της εταιρίας. Μια από τις αλλαγές που έφερε στον ιστορικό οίκο, ήταν και το διπλό λογότυπο F, το οποίο σήμερα μαζί με τη Louis Vuitton είναι από τα πλέον διάσημα logo παγκοσμίως.

Έτσι, ο ιταλικός οίκος άρχισε εκτός από αναγνωρισιμότητα εκτός συνόρων, να αποκτά και κύρος για να γίνει σήμερα ένα από τα πιο ισχυρά brand πολυτελών ειδών.

Παρόλα αυτά, δεν έχασε ποτέ την ταυτότητά του. Ταυτίστηκε με το κλασικό και ακριβό δέρμα στις τσάντες και τα παπούτσια, ενώ έβαλε και τη δική του σφραγίδα στα είδη γουναρικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα ο οίκος, εκτός από τσάντες, παπούτσια και αξεσουάρ, διαθέτει ready – to – wear συλλογές, αρώματα, είδη ταξιδίου, γυαλιά ηλίου, έπιπλα και είδη σπιτιού, ενώ ανήκει στο δυναμικό του κολοσσού LVMH μαζί με τη Louis Vuitton.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης