Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα πήρε ο Ηρακλής.

Ο “Γηραιός” με γκολ του Επστάιν στο 83’ και στις καθυστερήσεις του αγώνα κέρδισε με 2-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, υποχρεώνοντας τον Τάκη Λεμονή να ξεκινήσει με ήττα τη θητεία του στον πάγκο των “κυανέρυθρων”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πανιώνιος έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Κοιλιάρας με σουτ τράνταξε το δοκάρι του Κοβαλέφσκι. 

Αντίθετα, ο Ηρακλής μετά την απομάκρυνση του Άνχελ Πεντράθα, μετρά δύο νίκες στο πρωτάθλημα και την πρόκριση στο κύπελλο, έχοντας στην τεχνική ηγεσία τον υπηρεσιακό, Ροδόλφο Μπορέλ.

Ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι με τον Εστογιανόφ ορεξάτο να επιχειρεί ένα σουτ στο 10’, το οποίο απομάκρυνε με δυσκολία ο Κοβαλέφσκι. Στο 25’ ο Ηρακλής μπήκε για πρώτη φορά με αξιώσεις στην εστία του Κρέσιτς, αλλά ο Κωνσταντίνου με κεφαλιά δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ του Πανιωνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Κοιλιάρας απώλεσε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 50’ ο Μάκος με σουτ από την περιοχή σημάδεψε άουτ, ενώ στο 64’ ο Παπαστεριανός σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σαν οφσάιντ.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με τις δύο ομάδες ισόπαλες, ο Επστάιν σκόραρε. Στο 83’ ο Κωνσταντίνου έκανε το γύρισμα και ο επιθετικός του Ηρακλή με σουτ άνοιξε το σκορ. Στις καθυστερήσεις πάλι ο Επστάιν νίκησε για δεύτερη φορά τον Κρέσιτς και διαμόρφωσε το τελικό Πανιώνιος – Ηρακλής 0-2.

Κίτρινες κάρτες: Κοιλιάρας, Μαϊστόροβιτς – Ντιέ, Σαρακατσάνος

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Κρέσιτς, Μανιάτης, Κοιλιάρας (57΄ Μπάρκογλου), Άντερσον, Κουτσόπουλος, Μάκος, Εστογιάνοφ, Ντελούρα (70΄ Σκούφαλης), Μαϊστόροβιτς, Λανγκαμπ, Νικολάου (84΄ Γουνδουλάκης).

Ηρακλής (Ροδόλφο Μπορέλ): Κοβαλέφσκι, Παπαζαχαρίας, Μπούρμπος (90΄ Σαρακατσάνος), Κατσαμπής, Φούφουλας, Ντιέ, Περπερίδης, Παπαστεργιανός (71΄ Γκαρσία), Κονέ (55΄ Επστάιν), Μάρκες, Κωνσταντίνου.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ροδόλφο Μπορέλ: “Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη. Σημαίνει πάρα πολλά για τους φιλάθλους, αλλά και για τους παίκτες που έχουν δώσει τόσα πολλά, σωματικά και ψυχικά. Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος από εμάς, στο πρώτο μέρος. Εμείς προσπαθούσαμε να κρατήσουμε τις γραμμές, αλλά είχαμε πρόβλημα. Στην επανάληψη, ισορροπήσαμε και κρατήσαμε τις θέσεις μας σωστά. Να ευχαριστήσω τον Πανιώνιο για το παιχνίδι, έχει εξαιρετικούς παίκτες και θα βρει τον δρόμο του”.

Τάκης Λεμονής: “Σίγουρα, ήμασταν η ομάδα που είχε τις περισσότερες φάσεις. Πήγαμε καλά αμυντικά, μέχρι το γκολ που δεχτήκαμε. Μας έλειψε το “γέμισμα” στην αντίπαλη περιοχή. Ανεξάρτητα από το σκορ, δεν έχω παράπονο. Δε θέλω, πάντως, να λειτουργούμε με το συναίσθημα και δεν είχαμε “καθαρό” μυαλό. Τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ μεγάλα, αυτό, όμως, δεν αποτελεί δικαιολογία. Πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε την απόδοσή μας, σαν ομάδα. Έχουμε καλό ρόστερ και η ομάδα θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα”.

Φαμπιάν Εστογιάνοφ: “Κυριαρχήσαμε, αλλά σε δύο αντεπιθέσεις δεχτήκαμε δύο γκολ. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα, παίξαμε καλά, αλλά δε μας “βγήκε”. Επίσης, μας έλειπαν και δύο σημαντικοί παίκτες, ο Ρεκόμπα και ο Χούτος”.

Ντένις Επστάιν: “Ήταν μία σημαντική νίκη. Περάσαμε μία δύσκολη εβδομάδα. Δεν έχει καμία σημασία ποιος σημείωσε τα γκολ, αυτό που έχει σημασία είναι η νίκη”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης