Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε τον στόχο του και έγραψε ιστορία αφού έγινε ο δεύτερος Έλληνας τενίστας, για πρώτη φορά μετά το 1936 και τον Λάζαρο Στάλιο, που φτάνει μέχρι τον τέταρτο γύρο του γαλλικού όπεν.

Για να το καταφέρει αυτό, επικράτησε με 7-5, 6-3, 6-7 (5), 7-6 (6)  επί του Φιλίπ Κράινοβιτς σε ένα ματς που ξεκίνησε την Παρασκευή το βράδυ και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επόμενος αντίπαλος για τον Έλληνα τενίστα στον τέταρτο γύρο του Ρολάν Γκαρός θα είναι την Κυριακή (02/06) ο  Βαβρίνκα, που επικράτησε 3-0 σετ (7-6, 7-6, 7-6) του Ντιμιτρόφ.

O Τσιτσιπάς ξεκίνησε το ματς με λοβ σέρβις γκέιμ (σ.σ. χωρίς να χάσει πόντο) και προηγήθηκε, ενώ με τη σειρά του και ο Κράινοβιτς υπερασπίστηκε το σερβίς του στη συνέχεια πέτυχε το μπρέικ (1-2), ενώ με δικό λοβ σέρβις γκειμ ξέφυγε με διαφορά δύο γκειμ. Οι δύο αντίπαλοι κράτησαν τα σερβίς τους μέχρι το 4-3 υπέρ του Σέρβου, όμως ο Τσιτσιπάς στο όγδοο απάντησε με δικό του μπρέικ και ισοφάρισε (4-4). Ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε στη συνέχεια 6-5 και με μπρέικ ολοκλήρωσε το πρώτο σετ με το υπέρ του 7-5.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς πέτυχε μπρέικ στην δεύτερη ευκαιρία του και προηγήθηκε 3-1 στα γκέιμ. Οι δύο τενίστες στη συνέχεια κράτησαν το σερβίς τους και έφτασαν στο 5-2. Ο Κράινοβιτς κατάφερε να μείωσει και να πετύχει το 5-3, όμως ο Τσιτσιπάς, που ξεκίνησε άσχημα το ένατο γκέιμ, κατάφερε τελικά να φτάσει στο 6-3 και να προηγηθεί με 2-0 στα σετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κράινοβτις σέρβιρε πρώτος στο τρίτο σετ και προηγήθηκε 1-0, με τον Τσιτσιπά να πετυχαίνει μπρέικ στη συνέχεια και να προηγείται 2-1. Ο Σέρβος με δικό του μπρέικ ισοφάρισε και με δεύτερο μπρέικ έφτασε στο 4-2. Μετά το 5-2 ήρθε η αντεπίθεση για τον Τσιτσιπά, που πρόλαβε να πετύχει το 5-5 πριν διακοπεί ο αγώνας.

To Σάββατο το ματς συνεχίστηκε με τον Κράινοβιτς να κερδίζει 7-6 στο τάι μπρέικ και να μειώνει σε 2-1 στα σετ.

Ο Κράινοβιτς στο τέταρτο σετ αιφνιδίασε τον Τσιτσιπά και προηγήθηκε εκ νέου με 5-3. Ο Έλληνας τενίστας αντέδρασε και με τρία διαδοχικά κερδισμένα γκέιμς έμεινε στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 6-5. Ο Κράινοβιτς κράτησε το σερβίς του και έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ, όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν πιο ψύχραιμος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου του και έφτασε στη νίκη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης