Εάν έχετε πάθει λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, τότε γνωρίζετε την αίσθηση του καψίματος και την αμείλικτη ανάγκη να πηγαίνετε συνέχεια στο μπάνιο.

Σύμφωνα με το National Kidney Foundation, μία στις πέντε γυναίκες βιώνει μια ουρολοίμωξη κάποια στιγμή στη ζωή της. Και ενώ η συγκεκριμένη λοίμωξη εμφανίζεται και στα δύο φύλα, δημιουργεί πολύ συχνά πρόβλημα στις γυναίκες. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν μικρότερη ουρήθρα, κάτι που καθιστά πολύ εύκολη την πρόσβαση των βακτηρίων στην ουροδόχο κύστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και το ουροποιητικό σύστημα μπορεί και καταπολεμά τα βακτήρια, ωστόσο όταν η άμυνα του οργανισμού αποδυναμώνεται, δημιουργούνται οι ουρολοιμώξεις. Παρακάτω θα δείτε κάποιες από τις πιο κοινές αιτίες και πώς να τις αποφύγετε.

Σεξουαλική επαφή

Πολλές γυναίκες παθαίνουν ουρολοίμωξη και ο ένοχος είναι το σεξ. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι η κίνηση μπορεί να μεταφέρει τα βακτήρια από το έντερο ή τον κόλπο στην ουρήθρα. Τι μπορείτε να κάνετε; Είναι απλό, ύστερα από κάθε σεξουαλική επαφή να πηγαίνετε στο μπάνιο για να ουρήσετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης