Έως τον Σεπτέμβριο περισσότεροι από 7.000 εργαζόμενοι της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο θα δουν την πόρτα της εξόδου. 

Μέσω ηλεκτρονικής επιστολής που εστάλη σε όλους όσοι εργάζονται στην εταιρεία τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, ο επικεφαλής της Ford Motor, Jim Hackett, ανακοίνωσε ότι ο όμιλος εισέρχεται στο τελευταίο στάδιο των περικοπών στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, μειώνοντας το έμμισθο προσωπικό κατά 10%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περικοπές περιλαμβάνουν εθελούσιες εξόδους και απολύσεις, καθώς και θέσεις εργασίας που δεν θα αναπληρωθούν. Στόχος της Ford είναι να εξοικονομήσει σε ετήσια βάση 600 εκατομμύρια δολάρια.  

«Η Ford είναι μία οικογενειακή επιχείρηση και το να λες αντίο στους συναδέλφους είναι πολύ δύσκολο. Για να πετύχουμε όμως στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας και να είμαστε σε θέση να κερδίσουμε στο ταχέως μεταβαλλόμενο μέλλον, πρέπει να μειώσουμε τη γραφειοκρατία, να ενισχύσουμε τους managers, να επιταχύνουμε τη λήψη αποφάσεων, να επικεντρωθούμε στην πιο πολύτιμη εργασία και να μειώσουμε το κόστος» έγραψε στην επιστολή ο Jim Hackett.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης