Για πολλά χρόνια κι εσύ, όπως και χιλιάδες, εκατοντάδες γυναίκες διατηρείς μια σχέση μίσους και αγάπης με τη ζυγαριά σου. Ακόμα και οι ειδικοί διατροφολόγοι εμφανίζονται διχασμένοι για το αν πρέπει να πετάξεις τη ζυγαριά από το παράθυρο ή αν πρέπει ν’ αρχίσεις να τη γλυκοφιλάς! Πρόσφατη έρευνα σου δίνει την απάντηση. 16.000 άτομα συμμετείχαν και από εκείνους που έχασαν μέχρι και 13 κιλά και τα διατήρησαν, το 75% ανέβαινε στη ζυγαριά τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Άσε τα νάζια και μάθεις ποιοι είναι οι 5 εκπληκτικοί λόγοι, για τους οποίους εσύ και η ζυγαριά σου πρέπει να γίνετε κολλητές «φιλενάδες».

Έκπληξη No.1: όσο πιο πολύ ζυγίζεσαι, τόσο περισσότερα κιλά χάνεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το να ξεχάσεις ή να θάψεις τη ζυγαριά είναι μια τακτική που απλώς δεν λειτουργεί. Αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας δείχνουν ότι τα άτομα που ζυγίζονταν καθημερινά έχασαν τα διπλάσια κιλά (έχασαν μέχρι 5,4 οι πρώτοι και 2,7 οι δεύτεροι) σε σχέση μ’ εκείνους που ζυγίζονταν μια φορά την εβδομάδα. Παράλληλα, τα άτομα που απέφευγαν να ζυγιστούν, έβαλαν μέχρι και 2 κιλά σε έναν μήνα. Και παρά τη γενική αντίληψη που επικρατεί, οι γυναίκες που ζυγίζονται τακτικά βελτιώνουν τελικά τη διάθεσή τους, αφού το ζύγισμα τους δίνει μια αίσθηση ελέγχου.

Έξτρα συμβουλή: ζυγίσου καθημερινά, αλλά μία φορά και μία συγκεκριμένη ώρα. Περισσότερες από μία φορές, απλώς δεν έχουν κανένα νόημα.

Έκπληξη No. 2: μια φτηνή ζυγαριά είναι καλύτερη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορείς να ξοδέψεις υπέρογκα ποσά σε ζυγαριές νέας τεχνολογίας που μετρούν και το λίπος και ό,τι άλλο θες, μέσα από μια σειρά αλγόριθμων. Αλλά, τελικά, αυτό που θα πάρεις είναι ένας αριθμός παραπάνω για ν’ ανησυχείς και ίσως ένα λιγότερο ακριβές νούμερο για τα κιλά σου.

Έξτρα συμβουλή: εμπιστεύσου τη δική σου απλή ζυγαριά και μέτρα την απώλεια κιλών με βάση αυτή και μόνο αυτή.


Έκπληξη No. 3: το βάρος σου μπορεί να διακυμανθεί μέχρι και 2 κιλά μέσα σε 24 ώρες

Ο μεγαλύτερος ένοχος για τις διακυμάνσεις που βλέπεις στη ζυγαριά σου από μέρα σε μέρα (και που μπορούν να φτάσουν τα 2 κιλά) είναι το νερό. Τα υγρά στο σώμα σου μπορούν να διακυμανθούν πολύ εύκολα. Προτού ανέβεις στη ζυγαριά, πήγαινε στην τουαλέτα, ενώ μην ξεχνάς πως, μέσα από βασικές ζωτικές λειτουργίες (όπως είναι η αναπνοή και ο ιδρώτας), μπορείς να χάσεις μέχρι και 900 γραμμάρια σε μια μέρα. Ταυτόχρονα, ακόμα και ο εμμηνορροϊκός σου κύκλος μπορεί να επηρεάσει αισθητά το νούμερο που βλέπεις στη ζυγαριά. Κράτα στο μυαλό σου ένα νούμερο χωρίς να δίνεις υπερβολική σημασία σε αλλαγές γραμμαρίων, αλλά μην ξεχνάς πως το να προσθέτεις ακόμα και 100 θερμίδες σε κάθε γεύμα μπορεί να σου κοστίσει ακόμα και 13 κιλά στη σιλουέτα σου, σε έναν χρόνο.

Έξτρα συμβουλή: ζυγίσου την ίδια ώρα καθημερινά και κατά προτίμηση πρωί πρωί, φυσικά μετά την επίσκεψή σου στην τουαλέτα και προτού ντυθείς.

Έκπληξη No. 4: μπορείς να χάσεις πόντους, χωρίς να φανεί στη ζυγαριά

Σε πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, γυναίκες στα 50 τους χρόνια ακολούθησαν ένα κυκλικό ετήσιο πρόγραμμα γυμναστικής, ενώ ταυτόχρονα έτρωγαν προϊόντα με σκοπό να διατηρήσουν το αρχικό τους βάρος. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι οι περισσότερες συμμετέχουσες έχασαν μόλις 45 γραμμάρια, ενώ έπεσαν δύο νούμερα στα ρούχα τους. Όπως φάνηκε, για κάθε κιλό λίπους που έχαναν, το αντικαθιστούσαν με ένα κιλό μυϊκού όγκου. Βέβαια, μην περιμένεις να κάνεις όλο το λίπος μύες σε λίγες ημέρες, αφού απαιτείται τουλάχιστον ένας μήνας εντατικής γυμναστικής για να προσθέσεις απλώς 40 γραμμάρια μυϊκής μάζας στο σώμα σου.

Έξτρα συμβουλή: μη μένεις μόνο στη μέτρηση του βάρους. Συνήθισε να μετράς τόσο την περιφέρεια της μέσης με μια μεζούρα αλλά και το αλάνθαστο τεστ του παλιού αγαπημένου jean και αν αυτό σου εφαρμόζει ακόμα.

Έκπληξη No. 5: το πού τοποθετείς τη ζυγαριά παίζει σπουδαίο ρόλο

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το δάπεδο του μπάνιου είναι ιδανικό μέρος για να ζυγίζεσαι. Βέβαια, αν το έδαφος δεν είναι λείο ή υπάρχουν διαφορετικά υλικά, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Τα χαλάκια και ταπετάκια κάθε είδους αποτελούν ακατάλληλο έδαφος για να ζυγιστείς, αφού οι αισθητήρες της ζυγαριάς θα πέσουν έξω και το βάρος που θα δεις δεν θα’ ναι πραγματικό και μπορεί να δεις μια μείωση που να φτάνει ακόμα και τα 9 κιλά.

Έξτρα συμβουλή: βρες ένα καθαρό και λείο σημείο σε όποιο δωμάτιο του σπιτιού σε βολεύει και ζυγίσου εκεί. Ακόμα κι αν πρόκειται για την απώλεια μερικών γραμμαρίων καθημερινά, μην ξεχνάς ότι το σωστό ζύγισμα και η ακόμα πιο σωστή ένδειξη στη ζυγαριά θα σ’ ενθουσιάσει. Μπορείς να τσεκάρεις την ακρίβεια της ζυγαριάς σου, ζυγίζοντας εκεί ένα αντικείμενο, του οποίου το βάρος γνωρίζεις (ένα βαράκι για παράδειγμα).

Τι λες τώρα; Θα γίνετε φίλες με τη ζυγαριά;

πηγή: womenonly.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης