Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας η πενταμελής Eπιτροπή που είχε συσταθεί στην τελευταία έκτακτη συνεδρίαση (9/5) θα καταθέσει τις προτάσεις της για τη βελτίωση του ελληνικού πρωταθλήματος και εν συνεχεία αυτές θα τεθούν σε ψηφοφορία.

Στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ μετέβησαν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, τους οποίος συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Γιώργος Σκινδύλιας, και ο γενικός διευθυντής, Χρήστος Σταυρόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρών είναι και ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Απουσιάζει ο «ισχυρός άνδρας» του Προμηθέα Πατρών, Βαγγέλης Λιόλιος, για λόγους υγείας. Ωστόσο, κατέθεσε τις προτάσιες του μισή ώρα πριν από την έναρξη (14:00) της κρίσιμης συνεδρίασης των ιδιοκτητών των ΚΑΕ για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Τους Αχαιούς εκπροσωπεί ο πρόεδρος της ΚΑΕ Προμηθέας Πατρών, Χρήστος Μήλας.

Την πενταμελή επιτροπή που συζήτησε από την περασμένη Παρασκευή (10/5) προτάσεις για να «αλλάξει σελίδα» το ελληνικό πρωτάθλημα απαρτίζουν οι Χρήστος Σταυρόπουλος (ΚΑΕ Ολυμπιακός), Βαγγέλης Λιόλιος (ΚΑΕ Προμηθέας Πατρών), Κώστας Κώτσης (ΚΑΕ Ήφαιστος Λήμνου), Φάνης Τορνατώρος (ΚΑΕ Χολαργός), Γιώργος Πανταζόπουλος (ΚΑΕ Περιστέρι).

Θα συζητηθούν η αύξηση των ομάδων από 14 σε 16, τα ζητήματα της διαιτησίας, τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά και η έναρξη των πλέι οφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως προς την έναρξη των πλέι οφ, αυτή θα εξαρτηθεί από την απόφαση του ΑΣΕΑΔ στην εκδίκαση την Πέμπτη (16/5) της προσφυγής της ΚΑΕ Ολυμπιακός για παράνομη διαδικασία ορισμού των διαιτητών της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής στην κανονική περίοδο της Α1.

Ο ΕΣΑΚΕ θα αιτηθεί να ληφθεί την ίδια ημέρα απόφαση από το ΑΣΕΑΔ. Αν οι «ερυθρόλευκοι» δικαιωθούν, τότε θα πρέπει να επαναληφθούν και οι 7 αγώνες, ενώ, αν το ΑΣΕΑΔ δεν δικαιώσει την ομάδα του Πειραιά, τότε τα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος θα αρχίσουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (18-19/5).

Υπενθυμίζεται ότι έχει προκύψει το ζευγάρι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στην προημιτελική φάση, με τη νομική υπηρεσία του ΕΣΑΚΕ να έχει ξεκαθαρίσει πως βάσει της προκήρυξης όποια ομάδα δεν κατέβει σε αγώνα των πλέι οφ, τότε υποβιβάζεται άμεσα στην Α2.

Συγκεκριμένα, η νομική σύμβουλος του ΕΣΑΚΕ ενημέρωσε πως η ομάδα που δεν θα κατέβει σε αγώνα πλέι οφ έχει υποπέσει σε πειθαρχική παράβαση και θα υποβιβαστεί στην Α2 Ανδρών, ανεξαρτήτως αν θα προχωρήσει τελικά η αναδιάρθρωση ή όχι.

Γιαννακόπουλος: «Να υποβιβαστεί όποιος δεν πάρει μέρος στα πλέι-οφ»

Με την έναρξη της συνεδρίασης του ΕΣΑΚΕ την Τετάρτη (15/5), το λόγο πήρε πρώτος ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, και αναφέρθηκε στο θέμα της βίας, αλλά και στην αναδιάρθρωση. Στην πρώτη τοποθέτησή του, αμέσως μετά, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε:

«Δεν καταλαβαίνω γιατί βρισκόμαστε εδώ. Άλλα είχαμε πει στην προηγούμενη κουβέντα μας. Στο φάκελο που μας έχετε αφήσει δεν υπάρχει μέσα το θέμα της βίας. Μιλάω για τις τιμωρίες. Υπάρχει μια ομάδα που παρανομεί από τις 13/2. Δεν υπάρχει καμία σοβαρή κύρωση. Ήρθαμε να συζητήσουμε για αναδιάρθρωση. Συμφωνήσαμε συναισθηματικά για το Λαύριο. Αν όμως το Λαύριο έρθει προτελευταίο, γιατί να υπάρξει αναδιάρθρωση, αφού υπάρχει μια ομάδα που στα πλέι οφ μπορεί να μην κατέβει. Αν δεν κατέβει, υποβιβάζεται και μετά δεν χρειάζεται να συζητήσουμε για αναδιάρθρωση. Δεν είμαστε υπέρ της αναδιάρθρωσης, αν δεν εφαρμοστούν οι κανονισμοί. Αν μια ομάδα δεν κατέβει στα πλέι οφ, υποβιβάζεται μαζί με τον Κολοσσό που είναι τελευταίος. Έτσι, τελειώνει το θέμα της αναδιάρθρωσης».

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος απάντησε άμεσα πως «έχουμε καταθέσει πρόταση συγκεκριμένη για το θέμα της βίας. Είμαστε η μόνη ομάδα που το έχει κάνει».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Πανταζόπουλος που εκπροσωπεί το Περιστέρι και είναι μέλος της πενταμελούς Επιτροπής πήρε τον λόγο και άρχισε να αναλύει όσα έκανε η ομάδα εργασίας αυτό το διάστημα, εξηγώντας τις προτάσεις που βρίσκονται στον φάκελο που έχει μπροστά του κάθε σύλλογος, που κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης