Οι αυτοκτονικές τάσεις της ΑΕΚ έκαναν την εμφάνισή τους σε άλλο ένα παιχνίδι. Η Ένωση δεν κατάφερε να σκοράρει στο ΟΑΚΑ απέναντι στο νεοφώτιστο στην κατηγορία Πανσερραϊκό, απογοήτευσε για μια ακόμη φορά τους οπαδούς της και έχασε κι άλλο έδαφος στην προσπάθεια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, έκανε τη δεύτερη σερί ισοπαλία της και έφτασε τους 15 βαθμούς, επτά λιγότερους από τον Ολυμπιακό, ο οποίος αγωνίζεται την Κυριακή στο “Καραϊσκάκη” με τον ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι “κιτρινόμαυροι” από την αρχή του αγώνα προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ και να “ξεκλειδώσουν” την άμυνα του Πανσερραϊκού. Στο πρώτο 20λεπτο η ΑΕΚ κατάφερε να δημιουργήσει μια φάση. Στο 17’ ο Μπασινάς με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ανάγκασε τον Κοτταρά σε εντυπωσιακή απόκρουση. Στο 21’ ο Σκόκο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Καφές με κεφαλιά “τράνταξε” το οριζόντιο δοκάρι.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ δεν απείλησε ιδιαίτερα και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του αγώνα με το σκορ στο 0-0.  

Στο δεύτερο μέρος ο Δώνης προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα και έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Πελετιέρι και Πλιάτσικα, αλλά μέχρι το 60’ η μόνη καλή στιγμή για την Ένωση ήταν ένα σουτ του Παυλή που πέρασε άουτ. Στο 61’ ο Νάτσο Σκόκο μπήκε στην περιοχή και πάσαρε στον Μπλάνκο, με αποτέλεσμα οι αμυνόμενοι να διώξουν τον κίνδυνο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια οι παίκτες της ΑΕΚ προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κινδύνους για την εστία του Πανσερραϊκού, με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει μέχρι το τέλος.

Κίτρινες κάρτες: Μαϊστόροβιτς, Αλεξόπουλος, Καφές – Αμπουμπακαρί, Ζουντί, Κοτταράς, Καλί.

ΑΕΚ (Γιώργος Δώνης): Σάχα, Κουτρομάνος (46΄ Πλιάτσικας), Μαϊστόροβιτς, Αλεξόπουλος, Χουανφράν (46΄ Πελετιέρι), Λαγός, Καφές, Μπασινάς, Σκόκο, Παυλής (65΄ Εντίνιο), Μπλάνκο.

Πανσερραϊκός (Γιάννης Παπακώστας): Κοτταράς, Καλλιμάνης, Βοσκόπουλος, Γαλανόπουλος, Αμπουμπακαρί, Πιπίνης, Καλί, Ζουντί (80΄ Μπάντεα), Γεωργιάδης, Τάντιτς (70΄ Μπαϊκαρά, 87΄ Μανουσαρίδης), Κόλιν.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Γιώργος Δώνης: “Οτιδήποτε και αν ειπωθεί θα μου φανεί απόλυτα λογικό. Ντρέπομαι για αυτό που παρουσιάσαμε και η μεγαλύτερη ευθύνη είναι δική μου. Μετά από δέκα αγωνιστικές η ομάδα χρειάζεται πολλές αλλαγές και ίσως η πρώτη που χρειάζεται είναι του προπονητή. Θα το θεωρήσω απόλυτα δίκαιο. Θα μιλήσω με τη διοίκηση και θα δούμε τι θα γίνει. Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα ότι θα πάνε έτσι τα πράγματα. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο και ο πρώτος που φέρει την ευθύνη είναι ο προπονητής. Αυτό που παρουσιάζουμε δεν αντιπροσωπεύει τις ιδέες μου για το ποδόσφαιρο. Έτσι είναι η ζωή κι έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Θα ήταν άδικο να επιρρίψω οποιαδήποτε ευθύνη στους παίκτες μου. Εγώ αναφέρομαι στην εικόνα της ομάδας μου. Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, αλλά για να ανατραπεί χρειάζονται πολλές αλλαγές. Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ άσχημα σε όλους τους τομείς, και από πλευράς απόδοσης και από πλευράς αποτελεσμάτων. Προσπαθήσαμε τουλάχιστον να πάρουμε αποτελέσματα και να διορθώσουμε τα προβλήματά μας στην πορεία. Η ευθύνη ανήκει σε αυτόν που διαχειρίζεται την ομάδα και είμαι εγώ. Πρέπει να έχουμε το θάρρος να αναλαμβάνουμε την ευθύνη και να δεχόμαστε την αποτυχία. Δεν γίνεται να είμαι ευχαριστημένος από αυτό που βλέπω. Εγώ σχεδιάζω και προπονώ την ομάδα, άρα εγώ φταίω”.

Γιώργος Αλεξόπουλος: “Η ομάδα διανύει περίοδο κρίσης. Ζητάμε ένα μεγάλο συγγνώμη από τον κόσμο μας, αν και δεν είναι αρκετό. Είμαστε υπόλογοι απέναντί τους. Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει. Η ευθύνη είναι των παικτών. Θεωρώ ότι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για αυτό που βλέπετε είναι οι ποδοσφαιριστές”.

Γιάννης Παπακώστας: “Πριν από το παιχνίδι θα ήμασταν ικανοποιημένοι αν χάναμε με αξιοπρέπεια. Δικαιούμασταν κάτι παραπάνω από αυτή την ισοπαλία. Αν ήμασταν πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα και αν τη δίναμε επιτέλους θα μπορούσαμε να είμαστε νικητές. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, γιατί ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα και αν είχαν λίγη περισσότερη εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο. Κρατήσαμε την ΑΕΚ μακριά από το τέρμα μας. Πήραμε ένα βαθμό, η συνέχεια είναι όμως δύσκολη. Σημασία έχει να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από αυτό το παιχνίδι. Η παραίτησή μου εξακολουθεί να είναι σε ισχύ και μιλάω με τον πρόεδρο. Ο Μπαϊκαρά αντικαταστάθηκε γιατί είχε πρόβλημα τραυματισμού”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης