Τα επόμενα χρόνια ο κόσμος των εξωτικών οχημάτων θα είναι αρκετά πιο πλούσιος, χάρη σε δύο εξαιρετικά τετράτροχα αριστουργήματα, την Mercedes-AMG One και την Aston Martin Valkyrie.

Απίστευτα ακριβά, εξωφρενικά ισχυρά και διαβολικά γρήγορα, τα δύο αυτά οχήματα αποτελούν το όνειρο όλων των εραστών των τεσσάρων τροχών. Ωστόσο, ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο θα έχουν το δικαίωμα να τα αποκτήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η AMG One θα παραχθεί σε 275 μονάδες και κοστίζει 2.275.0000 ευρώ χωρίς τους φόρους, ενώ η Valkyrie θα κατασκευαστεί σε 150 μονάδες και η τιμή ορίστηκε στα 2,83 εκατομμύρια ευρώ.

Για να τα αγοράσει κάποιος, εκτός από γεμάτους λογαριασμούς στις τράπεζες θα πρέπει να έχει και πολύ καλές σχέσεις με τα ανώτερα στελέχη των δύο εταιρειών και πιο συγκεκριμένα με τους επικεφαλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας από αυτούς είναι ο David Coulthard. Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην οδηγός της Formula 1, έχει παραγγείλει και τα δύο hypercar. Ο Σκωτσέζος είναι στενός φίλος με τον άνθρωπο που δημιούργησε τη Valkyrie και τεχνικό διευθυντή της Red Bull Racing, Αdrian Newey, ενώ διατηρεί φιλικές σχέσεις και με τα αφεντικά της Mercedes.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης