Με την παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, και του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ΦΙΝΝ, που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές ιστιοπλοΐκό Κέντρο της Καλλιθέας. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 90 σκάφη από 35 χώρες και μεταξύ άλλων θα δοθούν 4 Ολυμπιακές προκρίσεις.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων, Γιώργος Βασιλειάδης, στην τοποθέτησή του επισήμανε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και συγκινημένος που βρισκόμαστε στο παρά ένα ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος. Ενός γεγονότος που θέλει να δώσει σε όλο τον κόσμο το στίγμα ότι είμαστε ξανά εδώ. Με καθυστέρηση πολλών ετών, χτίζουμε πάνω στην Ολυμπιακή μας κληρονομιά. Χτίζουμε πάνω στις υποδομές που φτιάχτηκαν για αυτό τον λόγο και ξαναβάζουμε την Ελλάδα στο επίκεντρο των μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Μένοντας στην ουσία του αθλητισμού, σε όλα αυτά που μας προσφέρει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, στις χαρές, στη συγκίνηση και την υπερηφάνεια και δίνουμε κι ένα μήνυμα απέναντι στη βαρβαρότητα που έχει συνδεθεί με το επαγγελματικό κομμάτι του αθλητισμού. Εδώ πέρα θα χτυπάει η καρδιά του αθλητισμού της χώρας. Βλέπουμε ότι όλοι οι σχεδιασμοί έγιναν πραγματικότητα. Ένα άψογα σχεδιασμένο Κέντρο που δεν υπολείπεται σε τίποτα από τα Διεθνή που διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είμαι σίγουρος ότι η διοργάνωση θα είναι επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων. Οι κορυφαίοι αθλητές θα βρίσκονται εδώ και εδώ ξεκινάει η μεγάλη μας προσπάθεια να αποκτήσουμε φίλους και να κάνουν την Ελλάδα μόνιμο προπονητικό τους κέντρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ και αντιπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, από τη μεριά του τόνισε: «Με κάθε ειλικρίνεια θα σας πω ότι αυτό το έργο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του υπουργού με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Η ΕΟΕ είναι στο πλευρό της ΕΙΟ, στις προσπάθειες που κάνει ώστε οι κατηγορίες των Ολυμπιακών σκαφών να μην αλλάζουν τόσο συχνά και να μην μπαίνουν άλλες κατηγορίες που δημιουργούν θέμα στις λιγότερο πλούσιες χώρες. Με αποτέλεσμα η ιστιοπλοΐα να κινδυνεύει να γίνει το άθλημα των λίγων. Γι΄ αυτό κι εμείς στεκόμαστε στο πλευρό σας. Σαν Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θέλουμε να συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις ομοσπονδίες. Το κάναμε σ’ αυτούς τους αγώνες, θα το κάνουμε και σε άλλους αγώνες, γιατί η ιστιοπλοΐα έχει πάρα πολλά έξοδα».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ίστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αντώνης Δημητρακόπουλος, δήλωσε: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βοηθάει πολύ στην προσπάθεια παραμονής των ΦΙΝΝ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μια απόφαση που για μένα είναι σκάνδαλο και που ελάχιστες χώρες μπορούν να το προμηθευτούν, η πατρίδα μας δεν βρίσκεται μέσα σ’ αυτές. Στον αγώνα συμμετέχουν 90 αθλητές από 35 χώρες και τους συνοδεύουν 50 προπονητές».

Τέλος, ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, που συνέβαλε τα μέγιστα για την ανάληψη των αγώνων, είπε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι όσες χώρες αναλαμβάνουν Παγκόσμιο ή Ευρωπαϊκό Ερωτάθλημα έχουν δύο χρόνια για να το διοργανώσουν. Εμείς καταφέραμε μέσα σε τρεις μήνες να είναι όλη η διοργάνωση έτοιμη και να αναλάβουμε το βάρος, όπου τέσσερις χώρες θα πάρουν εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης