«Ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα και τώρα βάζει ενέχυρο τα λεφτά των φορολογουμένων για να το παίξει “τζάμπα μάγκας” και να τους επιστρέψει το ένα από τα δέκα που τους πήρε», ανέφερε ο ειδικός αγορητής της ΔΗΣΥ, Γιάννης Κουτσούκος, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος χαρακτήρισε «Δώρο των Ευρωεκλογών» την παροχή της 13ης σύνταξης και έκανε λόγο για επαναφορά των φορολογικών συντελεστών εκεί που ο Τσίπρας τους βρήκε τον Ιανουάριο του 2015.

Υπογράμμισε, δε, πως συνταξιούχοι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είχαν μείωση εισοδήματος κατά 15,5% σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων, καθώς το μέσο εισόδημα μειώθηκε κατά 2.056 (15,5%) δηλαδή από 13.321 ευρώ το 2014, σε 11.115 ευρώ το 2017, λόγω των περικοπών του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την τοποθέτησή του επί του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις, ο κ. Κουτσούκος άσκησε σφοδρή κριτική συνολικά στην κυβερνητική πολιτική, επισημαίνοντας πως η εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα 140 δισ. ευρώ οδήγησε στην ανάγκη ενός τρόπου διευθέτησης και διευκόλυνσης των οφειλετών. Όπως προσέθεσε, η πολιτική της υπερφορολόγησης, των αυξημένων εισφορών και της χαμηλής ανάπτυξης 2015-2019, απεδείχθη καταστροφική για την οικονομία και τους φορολογούμενους, καθώς οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς το Δημόσιο αυξήθηκαν κατά 31 δισ. ευρώ από το τέλος του 2014 (από 73 δισ. ευρώ σε 104 δισ. ευρώ) και προς τους Φ.Κ.Α. κατά 24 δισ. ευρώ (από 11,5 δισ. σε 35 δισ.), αυξήθηκαν, δηλαδή, κατά 55 δισ. ευρώ την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ή κατά 1 δισ. ευρώ το μήνα.

Ο κ. Κουτσούκος ανέφερε ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων, όπως προπαγανδίζεται από την κυβέρνηση, είναι ψευδεπίγραφη και στον τύπο και στην ουσία και σημείωσε ότι το ΚΙΝΑΛ είχε επισημάνει τη διόγκωση των ληξιπρόθεσμων, είχε προτείνει την επανένταξη όσων δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις 100 δόσεις και τη διεύρυνση των όρων του εξωδικαστικού συμβιβασμού και, στη συνέχεια, κατέθεσε ολοκληρωμένη, απλή και αποτελεσματική πρόταση 120 δόσεων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία με βάση την οποία κρίνει σήμερα την κυβέρνηση.

Τέλος, ο ειδικός αγορητής της ΔΗΣΥ ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που προστατεύουν τους εργαζομένους και βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας, υπενθυμίζοντας πάντως προς την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της οδήγησε στην αύξηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης σε βάρος της πλήρους και σταθερής δουλειάς. Ακόμη, ανέφερε ότι το κόμμα του θα υποστηρίξει ρυθμίσεις που αποτελούν συνέχεια «έστω και λειψή και με καθυστέρηση», όπως είπε, «δικών μας μέτρων κοινωνικής πολιτικής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης