Πρωτομαγιά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος σας περιμένει την Πρωτομαγιά για να γιορτάσουμε μαζί την άνοιξη, με πολλή μουσική, ξέφρενο χορό, παιχνίδια και μαγιάτικες δραστηριότητες για όλους! Η είσοδος σε όλες τις δράσεις της ημέρας θα είναι ελεύθερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μουσική

Οι Burger Project και οι Jaguar Bombs έρχονται στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ για να καλωσορίσουμε την άνοιξη με μια ξεσηκωτική συναυλία! Με παιδικά τραγούδια και χιουμοριστικές πρόζες, οι Burger Project μας καλούν να χορέψουμε όσο πιο τρελά μπορούμε, και οι Jaguar Bombs διασκευάζουν σε rockabilly ύφος διαχρονικές επιτυχίες και ένοχες μουσικές απολαύσεις που όλοι μας έχουμε τραγουδήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαγιάτικες Δραστηριότητες

Ελάτε να φτιάξετε το δικό σας μυρωδάτο χάρτινο πρωτομαγιάτικο στεφάνι και παρακολουθήστε τη μεγάλη παρέλαση από σαπουνόφουσκες που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα γιορτής και χαράς την Πρωτομαγιά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Μια Βόλτα Στο Πάρκο

Η νέα σειρά ξεναγήσεων Μια Βόλτα στο Πάρκο έρχεται την Πρωτομαγιά για να ρίξει ένα διαφορετικό φως στο γνώριμο πια τοπίο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Καλλιτέχνες αναλαμβάνουν τον ρόλο του ξεναγού, και συνοδεύουν τους επισκέπτες σε έναν περίπατο όπου η φύση, η ιστορία, η ποίηση και η προσωπική αφήγηση συνθέτουν μια διαφορετική κάθε φορά διαδρομή. Τον Μάιο, τον ρόλο του ξεναγού αναλαμβάνει ο ηθοποιός Μιχάλης Συριόπουλος.

Δείτε περισσότερα εδώ

«Victims» με τους Μ. Ιατρόπουλο και  Σ. Κωτίδου

Τελευταίες παραστάσεις για το έργο «Victims» του M. Howard σε σκηνοθεσία Γ. Λιβανού με τους Μ. Ιατρόπουλο και  Σ. Κωτίδου στο Studio Κυψέλης.

Λίγα λόγια για το έργο:

Πρόκειται για ένα τολμηρό, πολιτικό θρίλερ, γραμμένο το 1980 από τον MichaelHoward (ΜιchaelSchnessel) και πολυπαιγμένο παγκοσμίως. Αφορά την ιδιόρρυθμη συνάντηση ενός ζωγράφου με ένα γυμνό μοντέλο, μέσα από την οποία προκύπτουν εφιαλτικές αλήθειες για τη ζωή των δύο ηρώων. Αλήθειες που τους επηρεάζουν τόσο…. ώστε την επόμενη μέρα κανείς από τους δύο δεν θα είναι ίδιος. Οι κοινωνικές συμβάσεις που μάς καθορίζουν, οι οικογενειακές επιβολές, τα θέλω και τα πρέπει σε έναν περίεργο χορό με το σήμερα και τις δικές του ανάγκες καθώς και μια ενηλικίωση που εισβάλλει απρόοπτα εν μια νυκτί, αποτελούν κυρίαρχα στοιχεία του έργου. Θεωρείται ένα από τα αρτιότερα ψυχολογικά θρίλερ.

Σκηνοθεσία-φωτισμός: Γιώργος Λιβανός

Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Ιατρόπουλος & Σόνια Κωτίδου

Δείτε περισσότερα εδώ

«Η αρρώστια της νιότης» του Φέρντιναντ Μπρούκνερ στο Tempus Verum-Εν Αθήναις

Το έργο του Φέρντιναντ Μπρούκνερ «Η Αρρώστια της Νιότης», με το οποίο ο Δημήτρης Λάλος επέλεξε να εγκαινιάσει τη νέα θεατρική του στέγη Tempus Verum-Εν Αθήναις πριν από 2,5 περίπου χρόνια επιστρέφει με την ίδια διανομή.

Γραμμένο το 1926 το ψυχογράφημα του Μπρούκνερ διαδραματίζεται στη Βιέννη πριν αναλάβει ο Χίτλερ την Καγκελαρία και παρακολουθεί μια ομάδα νέων φοιτητών ιατρικής, οι οποίοι μέσα στην υπεροψία και την απόγνωσή τους, προετοιμάζουν άθελά τους το έδαφος για τα κηρύγματα της εθνικοσοσιαλιστικής ναζιστικής ιδέας. Οι χαρακτήρες, ακροβατώντας ανάμεσα στην ιδιοφυΐα και την απόλυτη παράνοια, τις σπουδές και τα πειράματα, ανακαλύπτουν τα όρια τους, φωτίζοντας σκοτεινές πτυχές του υποσυνείδητου που θα θέλαμε να ξεχάσουμε.

Μετάφραση-Σκηνοθεσία-Σκηνικός χώρος:  Δημήτρης Λάλος

Παίζουν: Ξένια Αλεξίου, Τάσος Δέδες, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Κρίστελ Καπερώνη, Χριστίνα Μαριάνου, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Ουσίκ Χανικιάν.

Δείτε περισσότερα εδώ

«Βάσσα» του Μαξίμ Γκόργκι με την Αθηνά Τσιλύρα

Ο Πολυχώρος Vault φιλοξενεί  από τις 11 Απριλίου το έργο «Βάσσα» του Μαξίμ Γκόργκι σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι.

Στον ομώνυμο ρόλο η Αθηνά Τσιλύρα. Με τους: Χρήστο Μουστάκα, Μαρία Καρακίτσου, Βασίλη Τσιγκριστάρη, Νικόλα Φραγκιουδάκη, Λία Τσάνα, Ορνέλα Λούτη, Άντα Γιαννουκάκη και στον ρόλο του Πατέρα ο Ένκε Φεζολλάρι.

Ο πατέρας πεθαίνει, μια κληρονομιά, μια επιχείρηση που αναζητεί  ηγέτη, ο γιος κατασκοπεύει, η νύφη απατά, η Μάνα μηχανορραφεί, ο θείος κλέβει, η σύζυγος απατά. Μια δυναστεία που καταρρέει. Στο επίκεντρο του έργου η Αγία Οικογένεια σε σήψη. Το έργο ακροβατεί  ανάμεσα στο  δράμα και τη μαύρη κωμωδία.

Δείτε περισσότερα εδώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης