Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ ζήτησε σήμερα το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού της Ράφα, το μοναδικό πέρασμα προς τη Λωρίδα της Γάζας που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ, για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και τη διακίνηση ασθενών.

«Ο Μουμπάρακ διέταξε το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού της Ράφα, προκειμένου να μπορέσει να περάσουν ανθρωπιστική βοήθεια και ιατρικό υλικό που έχει ανάγκη η Λωρίδα της Γάζας και για να μεταφερθούν τραυματίες και ασθενείς που πρέπει να περάσουν στην Αίγυπτο» αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο Mena.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό το μέτρο αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Αιγύπτου να ανακουφίσει τον παλαιστινιακό λαό από τα βάσανά του» μεταδίδει το πρακτορείο Mena, χωρίς να αναφερθεί στη χθεσινή ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση.

Το άνοιγμα του περάσματος θα ισχύει από νωρίς το απόγευμα, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας, όμως δεν διευκρινίζεται για πόσο διάστημα θα διαρκέσει αυτό το μέτρο. Συνήθως, αυτό το πέρασμα μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας ανοίγει για μερικές ημέρες τον μήνα.

Η απόφαση του Αιγύπτιου προέδρου έρχεται μία ημέρα μετά την ισραηλινή επίθεση κατά της διεθνούς νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης