Δύο αεροπλάνα του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας αναχώρησαν σήμερα για το Ισραήλ, προκειμένου να μεταφέρουν 20 Τούρκους πολίτες που κρατούνται στο Ισραήλ μετά τη χθεσινή επίθεση κατά του «Στόλου της Ελευθερίας», ανοιχτά της Γάζας.

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Διαχείρισης Κρίσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας αναφέρεται ότι ακόμη ένα αεροσκάφος του τουρκικού Υπουργείου Υγείας αναμένεται να μεταβεί στο Ισραήλ εντός της ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία που θα κάνει σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έφτασε το πρωί στην Άγκυρα, προερχόμενος από τη Χιλή. Ο Ερντογάν μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης προς την Άγκυρα, είπε «ελπίζω οι αποφάσεις μας να είναι για το καλό του έθνους μας».

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση των Ισραηλινών κομάντο έγινε στο τουρκικό σκάφος Μαβί Μαρμαμά και οι περισσότεροι από τους νεκρούς (εννέα κατά τον Ισραηλινό Στρατό) ήταν Τούρκοι.

Διαβάστε επίσης:
Άφωνη η διεθνής κοινή γνώμη από την ισραηλινή αγριότητα, 31 Μαΐου 2010, 20:57

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης