Παραδειγματικά θα τιμωρηθούν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί τους στη Λαμία, στο πλαίσιο του φάιναλ φορ του Κυπέλλου χάντμπολ, όπως αποφάσισαν σήμερα τα μέλη του ΔΣ της ΟΧΕ σε συνάντηση που είχαν με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή.

Οι δύο «δικέφαλοι», όπως προανήγγειλε άλλωστε με σημερινές δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Σίμος Λαζαρίδης, θα μηδενιστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν συμβεί αυτό, ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στον ΑΣΕ Δούκα και τα Βριλήσσια θα… αναβαπτιστεί σε τελικό και θα γίνει με την παρουσία μαθητών στις εξέδρες, κατά τα πρότυπα του βόλεϊ.

Ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Σίμος Λαζαρίδης, κατά την έξοδό του από τα γραφεία της λεωφόρου Κηφισίας ζήτησε, μεταξύ άλλων, την εφαρμογή της απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων.

«Μετά την απόφαση του αθλητικού δικαστή και τον μηδενισμό των ομάδων, των οποίων οι οπαδοί δημιούργησαν τα επεισόδια, γιατί αυτή φαντάζομαι θα είναι η απόφαση, θα πραγματοποιηθεί ένας τελικός, ο οποίος θα πάρει πανηγυρικό χαρακτήρα, με την παρουσία μαθητών, ώστε να γλυκάνουμε την πίκρα που πήραμε από τα επεισόδια της Λαμίας», ήταν η αρχική τοποθέτηση του κ. Λαζαρίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία, ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού χάντμπολ πρόσθεσε: «Άποψη της ομοσπονδίας, μετά τα πρωινά επεισόδια, ήταν να μη διεξαχθεί το φάιναλ φορ. Όμως η αστυνομική διεύθυνση επέμενε ότι αν το αναβάλαμε, οι οργανωμένοι αυτοί οπαδοί, που είχαν έρθει στη Λαμία για να κάνουν τα επεισόδια, θα διασκορπίζονταν στην πόλη και θα δημιουργούσαν γενικά επεισόδια. Μετά λοιπόν από διαβεβαίωση του αστυνομικού διευθυντή ότι διαθέτει τις δυνάμεις που απαιτούνται για να διασφαλίσει την διεξαγωγή του φάιναλ φορ συναινέσαμε και εμείς στη διεξαγωγή του».

Από την πλευρά του, ο Πάνος Μπιτσαξής έκανε λόγο για φαινόμενα βίας, που προέρχονται από το χώρο του ποδοσφαίρου.

«Η συνάντηση μου δημιούργησε την εντύπωση ότι η ομοσπονδία, η οποία παραδοσιακά υπηρετεί τον ειρηνικό αθλητισμό και την καταπολέμηση της βίας, είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί με την Πολιτεία και την αστυνομία, στο μέλλον, σε κάθε μέτρο το οποίο είναι αναγκαίο, ώστε να μην περάσει η βία των ποδοσφαιρικών κερκίδων στις κερκίδες του χάντμπολ, οι οποίες είναι κερκίδες χαράς, με ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όπως μου δήλωσε ο πρόεδρος και όλα τα μέλη της ομοσπονδίας, είναι αποφασισμένα να λάβουν τα πιο αυστηρά μέτρα που διαθέτει ο πειθαρχικός κανονισμός τους και η αθλητική τους πρακτική, προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα της “μεταφερόμενης βίας” από τις ποδοσφαιρικές κερκίδες. Η βία που υπήρξε στην πόλη της Λαμίας, μεταφέρθηκε από τις ποδοσφαιρικές κερκίδες. Δεν ήταν βία που γεννήθηκε στο θαυμάσιο και ειρηνικό άθλημα του χάντμπολ το οποίο τώρα έχει και διεθνείς υποχρεώσεις, σε συλλογικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο εθνικής ομάδας και προσβλέπουμε του χρόνου τον Ιούνιο, στη διοργάνωση ενός σημαντικού αθλητικού γεγονότος, του Παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων στη Θεσσαλονίκη.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης