Ο πρώτος ασφάλτινος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος ράλι διεξήχθη την Κυριακή 30 Μαΐου στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου. Πενήντα πληρώματα είχαν δηλώσει συμμετοχή, αλλά εκκίνησαν 43 και τελικά κατάφεραν να τερματίσουν τα 24. Νικητής αναδείχθηκε ο Άρης Βωβός, ο οποίος κατέκτησε τη δεύτερη φετινή του νίκη και πέρασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όπου ισοβαθμεί με τον Κύπριο Νίκο Θωμά. Για να έρθει, όμως, η πολυπόθητη νίκη, έπρεπε να δοθεί η «μάχη» των 97 χιλιομέτρων και των έξι ειδικών διαδρομών.

Άτυχος ο Μίχος που εγκατέλειψε στην 4η ειδική από σκασμένο λάστιχοΜε το που ξεκίνησε ο αγώνας, οι Μίχος – Χειράκης με Mitsubishi EVO 9 πήραν «κεφάλι», κερδίζοντας τις τρεις πρώτες ειδικές διαδρομές και δημιουργώντας διαφορά από τους Βωβό – «ΕΛ-ΕΜ» 22,68 δευτερόλεπτα. Στις πιο πίσω θέσεις δεν φαινόταν ότι μπορεί κάποιο πλήρωμα να απειλήσει για την πρώτη θέση και τα βλέμματα επικεντρώθηκαν στους προαναφερθέντες. Τα αγωνιστικά εισήλθαν στο service, για να προετοιμαστούν για το δεύτερο σκέλος που παρουσίαζε μεγάλο ενδιαφέρον και περίμεναν να δούνε με αγωνία οι εκατοντάδες θεατές που βρέθηκαν στις ειδικές διαδρομές. Δυστυχώς, όμως, μία άτυχη στιγμή (λάστιχο) έθεσε εκτός αγώνα τον Μίχο και έτσι ο Βωβός πήρε «κεφάλι». Κατά αυτό τον τρόπο, χωρίς να νιώθει απειλή από κανένα, κινήθηκε χωρίς άγχος κατακτώντας την πρώτη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο πίσω, οι Ζάχος και Κοσμόπουλος έδιναν τη δική τους «μάχη» για τη δεύτερη θέση με τελικό νικητή τον πρώτο που συμμετείχε με Citroen C2 και συνοδηγό τον Ασπρόμουγγο. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Κοσμόπουλος που έτρεχε εντός έδρας με συνοδηγό τον Μπαρδάκη και αυτοκίνητο ένα Renault Clio. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Κυρίτσης (Mitsubishi), Τσίλης (Mitsubishi) και Βαγγέλης Ζάχος (Renault Clio). Η συνέχεια του πανελληνίου πρωταθλήματος ράλι θα δοθεί στις 20 Ιουνίου με το ράλι Φθιώτιδος, που διεξάγεται σε ασφάλτινες ειδικές διαδρομές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Photo Rally PRess

Δείτε πλάνα από το ράλι Κένταυρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νικητές Ειδικών Διαδρομών
1. Δράκεια Ι (Μίχος)
2. Καράβωμα Ι (Μίχος)
3. Μηλιές Ι (Μίχος)
4. Δράκεια ΙΙ (Βωβός)
5. Καράβωμα ΙΙ (Βωβός)
6. Μηλιές ΙΙ (Βωβός)

Βαθμολογία Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι
1 Άρης Βωβός 40
2 Νίκος Θωμάς 40
3 Γρηγόρης Νιώρας 29
4 Βασίλης Κυρίτσης 24
5 Μανώλης Παναγιωτόπουλος 22
6 Δημήτρης Μίχος 16
7 Βασίλης Ζάχος 16
8 Γιώργος Κοσμόπουλος 13
9 Simetra 12
10 Διονύσης Σπανός 9
11 Κωνσταντίνος Σαμαράς 9
12 Θανάσης Τσίλης 9
13 Δημήτρης Κεφαλάς 7
14 Βαγγέλης Ζάχος 7
15 Δημήτρης Νασούλας 5
16 Παναγιώτης Χαλάτσης 5
17 Pazonen 6
18 Αλέξανδρος Μουρίκης 3
19 Σωτήρης Κυριαζής 3
20 Αντώνης Δημόπουλος 2
21 Σωτήρης Οικονόμου 2
22 Χρήστος Ξουργιάς 1
23 Νίκος Τσακίρης 1

Πατήστε εδώ και δείτε τα αποτελέσματα από τον 3ο γύρο του πανελληνίου πρωταθλήματος ράλι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης