Τρίτος κατετάγη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του τζούντο, που διεξήχθη στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής στην κατηγορία των -90 κιλών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, κερδίζοντας με Ippon τον Σουηδό πρωταθλητή Ευρώπης για το 2010, Μάρκους Νίμαν.

«Για δεύτερη φορά απέναντι στον Λιπαρτελιάνι έχασα στο Goldan Score και αυτό είναι που με στεναχωρεί περισσότερο. Το χάλκινο μετάλλιο κλείνει κάπως την πληγή από την ήττα, όμως σε καμία περίπτωση δεν νιώθω πως ολοκλήρωσα την αποστολή που είχα εδώ στο Σάο Πάουλο» τόνισε ο Ηλιάδαης, ο οποίος είχε πέσει στα ρεπεσάζ μετά την ήττα του από τον Γεωργιανό Βαρλάμ Λιπαρτελιάνι και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που έψαχνα στα τουρνουά της Βραζιλίας ήταν οι βαθμοί, αλλά και να διαπιστώσω την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Και στα δύο τουρνουά θα μπορούσα να είχα πάει καλύτερα, ωστόσο ακόμη και έτσι είμαι ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές. Άλλωστε, έχω δύο χρόνια μπροστά μου, μέχρι την ολοκλήρωση της παγκόσμιας κατάταξης που οδηγεί στο Λονδίνο, και πιστεύω πως τα πάντα θα κυλήσουν κατ’ ευχήν. Όσο περνούν οι μέρες, νιώθω πως έχω ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμού που με ταλαιπώρησαν και νιώθω πιο σίγουρος για τον εαυτό μου. Μεγάλος μου στόχος παραμένει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο, τον Σεπτέμβριο, όπου μια διάκριση εκεί θα ισοδυναμεί με μισή πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012».

Όσο για τον 19χρονο πρωταθλητή Ευρώπης, Νίμα, επεσήμανε: «Πρόκειται για έναν δυνατό αθλητή, που δείχνει εξαιρετικά δείγματα γραφής φέτος. Αν συνεχίσει έτσι, είναι βέβαιο πως θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους αντιπάλους του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης