Η επιτροπή δεοντολογίας της IAAF αποφάσισε να θέσει στο αρχείο την έρευνα κατά του προέδρου της διεθνούς ομοσπονδίας στίβου, Σεμπάστιαν Κόε, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για σκόπιμη παραπλάνηση της επιτροπής πολιτισμού, ΜΜΕ και αθλητισμού του βρετανικού κοινοβουλίου, σε κατάθεσή του το 2015. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η επιτροπή δεοντολογίας της IAAF δεν βρήκε στοιχεία πιθανής παραβίασης των κανονισμών από πλευράς του προέδρου και κατόπιν αυτού αποφάσισε να κλείσει την έρευνα.

Ο Σεμπάστιαν Κόε είχε κατηγορηθεί ότι προσπάθησε να παραπλανήσει την επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου, όπου κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο έρευνας για το ντόπινγκ στον αθλητισμό. Το επίμαχο σημείο αφορούσε email που του είχε σταλεί από τον πρώην αγωνιστικό διευθυντή του Μαραθωνίου του Λονδίνου, Ντέιβιντ Μπέντφορντ, το οποίο αποκάλυπτε στοιχεία για το πώς η Ρωσίδα αθλήτρια Λίλια Σομπούκοβα είχε στείλει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια στην IAAF, προκειμένου να συγκαλυφθούν θετικά δείγματα σε ελέγχους ντόπινγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κόε υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι δεν γνώριζε το ακριβές περιεχόμενο του email και ότι περιορίστηκε στο να το προωθήσει στην επιτροπή δεοντολογίας της διεθνούς ομοσπονδίας, χωρίς να διαβάσει το επισυναπτόμενο έγγραφο. Η απάντησή του δεν είχε ικανοποιήσει τους Βρετανούς βουλευτές και στο πόρισμα της επιτροπής αναφερόταν χαρακτηριστικά ότι «ξεπερνά τα όρια της αξιοπιστίας να πιστέψει κανείς ότι δεν γνώριζε, έστω σε γενικες γραμμές, τις βασικές κατηγορίες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης