Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, καθώς διατηρούνται οι φόβοι για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, αν και η άνοδος του χρηματιστηρίου του Παρισιού, χάρη στα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα, είχε ως αποτέλεσμα να είναι συγκρατημένες οι απώλειες.

Στις 10.16 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 0,1%, ενώ μόνο το Παρίσι βρισκόταν σε θετικό έδαφος, σημειώνοντας άνοδο 0,3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιρλανδικός δείκτης ISEQ, που επηρεάζεται από τις εξελίξεις αναφορικά με το Brexit, ήταν αμετάβλητος, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε στη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι περιθώριο έως τον Οκτώβριο για να αποχωρήσει η χώρα της από το μπλοκ, αν και η απουσία σαφήνειας για το πότε, πώς ή ακόμα και για το εάν θα επισυμβεί τελικά το Brexit περιόριζε την άνοδο.

Η μετοχή της LVMH, στην οποία ανήκει η Louis Vuitton, σημείωσε άνοδο 3,2%, καθώς ενισχύθηκε ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο. Σε θετικό έδαφος κινούνταν και οι μετοχές των Christian Dior, Moncler και Burberry.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης