Μέλη της Παναυστραλιανής Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα και του Αυστραλο-Ελληνικού Συμβουλίου θα επιδιώξουν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Kevin Rant, τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Stephen Smith, και διάφορους πολιτικούς όλων των παρατάξεων του αυστραλιανού ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου στις 18 και 19 Ιουνίου.

Αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, το Σαββατοκύριακο στο συνέδριο της ΠΑΣΕΚΑ και της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων, που έγινε στην Αδελαΐδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, η Ομοσπονδία Κυπριακών Κοινοτήτων αποφάσισε ότι στην συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για αύριο (Δευτέρα) στην Καμπέρα μεταξύ του Ελληνοαυστραλιανού Συμβουλίου και της υπουργού Παιδείας, Julia Gillard, για το θέμα ένταξης της ελληνικής γλώσσας στο Εθνικό Αναλυτικό Πρόγραμμα, θα εκπροσωπηθεί από τον Πανίκο Μηνά.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν, εκτός από τους περίπου 70 εκπροσώπους των κυπριακών οργανώσεων της Αυστραλίας και οι Άθως Ελευθερίου, δήμαρχος Λαπήθου, και Κωνσταντίνος Χατζηκακού, που αντιπροσωπεύει τον δήμαρχο Αμμοχώστου, κ. Γαλανό.

Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου έγινε την Παρασκευή το βράδυ, παρουσία του ομογενούς ομοσπονδιακού βουλευτή κ. Στιβ Γεωργανά, των εκπροσώπων των κατεχομένων δήμων και των συνέδρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα με το Συνέδριο των Κυπριακών Κοινοτήτων και Οργανισμών Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και ΠΑΣΕΚΑ, το Σάββατο διεξήχθη και το Συνέδριο της Κυπριακής Νεολαίας (ΝΕΠΟΜΑΚ).

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης, Στέλιος Αγγελοδήμου, εκτός από τον ενημερωτικό χαρακτήρα της συνάντησης της επιτροπής Κυπριακών Οργανισμών και Κοινοτήτων με την πολιτική ηγεσία της Αυστραλίας, θα επιδοθεί στον Αυστραλό πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας και το ψήφισμα του Συνεδρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης