Η Planeta Imaginario (Φανταστικός Πλανήτης) είναι μια πολυσυλλεκτική ισπανική jazz/rock fusion μπάντα. Αποτελείται από οκτώ μουσικούς οι οποίοι παίζουν δημιουργικά ενσωματώνοντας το ηλεκτρικό fusion.

Ιδρύθηκε στη Βαρκελώνη το 1999 και το όνομά της προέρχεται από μία πρωτοποριακή τηλεοπτική εκπομπή των αρχών της δεκαετίας του ’80.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Planeta Imaginario μεταφέρει τον ακροατή σ’ ένα μαγικό ηχητικό ταξίδι, σε μία μουσική Ουτοπία, αγγίζοντας σαν θαλαμίσκος μέσα στο χρόνο τρεις δεκαετίες jazz και rock δημιουργώντας μοναδικά νέα μουσικά μίγματα ψυχεδελικού και progressive rock.

Στο άλμπουμ τους, BIOMASA, οι Planeta Imaginario αναμιγνύουν μουσικές επιρροές τελείως διαφορετικές χωροχρονικά, από την αγγλική σχολή progressive rock του Canterbury (National Health, Gilgamesh, Hatfield and the North), το ισπανικό fusion του Chick Corea, το αμερικανικό κιθαριστικό rock (τύπου Allman Brothers), μέχρι και δυτικοαφρικανικούς και μεσογειακούς ρυθμούς, σ’ ένα δημιουργικό και εκρηκτικό μουσικό είδος.

Το στούντιο άλμπουμ BIOMASA είναι το δεύτερο των Planeta Imaginario και το πρώτο εκτός Ισπανίας. Πιο ώριμο κι επεξεργασμένο από τις προηγούμενες συνθέσεις του γκρουπ, το BIOMASA είναι ένας κόσμος από μουσικές αναφορές από το Α ως το Ω (Ζ για τα αγγλικά): από τους Allman Brothers ως τον Zappa, και επιρροές από την Αφρική, τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη και πιο πέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μουσική των Planeta Imaginario σπρώχνει τους θιασώτες του instrumental (ειδικά της οργανικής μουσικής που είναι fusion της jazz/rock και του progressive) να εξερευνήσουν τη δουλειά αυτής της καταπληκτικής ισπανικής μπάντας που σίγουρα θα γοητεύσει όσους τα ακούσματά τους περιλαμβάνουν: Anekdoten, AKA moon, Area, John Coltrane, King Crimson, Avishai Cohen, Steve Coleman, Deus ex Machina, Gabriel Faure, Gilgamesh, Hatfield at the North, Pat Metheny, Nucleus, Soft Machine, Van der Graaf Generator, Frederic Mompou, National Health, Weather Report, Kenny Werner, Frank Zappa, and John Zorn.

Οι Planeta Imaginario είναι οι:
Marc Capel: πλήκτρα
Benja Abad: κιθάρα
Alfonso Munoz: σαξόφωνο
Vasco Trilla: drums
The-hien Trinh: τρομπόνι
Dimitris Bikos: μπάσο
Jordi Casadevall: τεχνικός ήχου
Natsuko Sugao: τρομπέτα
Sisu Coromina: σαξόφωνο

www.myspace.com/planetaimaginario

Ώρα έναρξης: 22.00
Τιμή εισιτηρίου: 12 €
Μουσική σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
2103474074
www.avlea.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης