Την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, απήγγειλε σήμερα δικαστήριο της Χάιφας στο Βόρειο Ισραήλ, σε βάρος δύο Αράβων Ισραηλινών πολιτών

Ο Αμίρ Μαχούλ και ο Ομάρ Σαγίντ κατηγορούνται για «επαφές με έναν ξένο πράκτορα», «συνωμοσία για βοήθεια του εχθρού σε καιρό πολέμου», «βοήθεια στον εχθρό σε καιρό πολέμου», «εκτεταμένη κατασκοπεία» και «κατασκοπεία» υπέρ της Χεζμπολάχ, που θεωρείται από το Ισραήλ τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με έγγραφο, αντίγραφο του οποίου περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μαχούλ είναι ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης (ΜΚΟ) «Ittijah», στην οποία μετέχουν αρκετοί σύλλογοι προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην αραβική μειονότητα στο Ισραήλ. Ο Σαγίντ είναι μέλος του ισραηλινοαραβικού κόμματος Balad.

Και οι δύο κατηγορούνται ότι παρείχαν πληροφορίες για τη θέση των εγκαταστάσεων της ισραηλινής υπηρεσίας ασφαλείας, της Σιν Μπετ, στο Βόρειο Ισραήλ, του εργοστασίου αμυντικών εξοπλισμών Ραφαέλ, κτιρίων που ανήκουν στη Μοσάντ, την υπηρεσία πληροφοριών στο Κεντρικό Ισραήλ και μιας στρατιωτικής βάσης.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του στρατού, ο Μαχούλ φέρεται επίσης να δέχτηκε να δώσει ονόματα Αράβων πολιτών του Ισραήλ, που μπορούν να δίνουν πληροφορίες και διευκρινίσεις για τις πληγείσες από τις ρουκέτες της Χεζμπολάχ περιοχές στο Βόρειο Ισραήλ το καλοκαίρι του 2006.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ισραηλινέςΈνοπλες Δυνάμεις διεξήγαγαν το 2006 πόλεμο στον Λίβανο εναντίον της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, στη διάρκεια του οποίου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 1.200 Λιβανέζοι και περισσότεροι από 160 Ισραηλινοί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης