Με τον βαθμό της ισοπαλίας έφυγε από την Τούμπα την Κυριακή ο Άρης, υποχρεώνοντας τον ΠΑΟΚ στην πρώτη του εντός έδρας απώλεια στο φετινό πρωτάθλημα.
Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Παντελίδη με κεφαλιά του Βέλεθ στο 85ο λεπτό ισοφάρισε σε 1-1 τον «δικέφαλο» του Βορρά στο μεταξύ τους ντέρμπι, για την 22η αγωνιστική, κι έτσι το τέρμα του Βιερίνια στο 39′ δεν στάθηκε αρκετό για να δώσει το τρίποντο στους γηπεδούχους.
Μετα τη σημερινή μοιρασιά οι «ασπρόμαυροι» είναι στο +10 από τον Ολυμπιακό, ο οποίος αντιμετωπίζει τη Δευτέρα τον ΟΦΗ στο «Καραϊσκάκη», ενώ με τον βαθμό που πήρε ο Άρης έφτασε τους 34 βαθμούς και παραμένει στην πέμπτη θέση.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Με σωστή κυκλοφορία και προσέχοντας παράλληλα αρκετά τα μετόπισθεν του ο Άρης κράτησε σε απόσταση τους «ασπρόμαυρους» στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.
Η πρώτη φάση του ντέρμπι ήρθε στο 12′, όταν ο Ματίγια έκανε ένα δυνατό μακρυνό σουτ που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη.
Λίγα λεπτά αργότερα (στο 18ο λεπτό), από κόρνερ του Λάρσον, η κεφαλιά του Γκαρσία δεν βρήκε στόχο στη δεύτερη καλή επίθεση των φιλοξενούμενων που έδειξαν να «πατάνε» καλύτερα στο χορτάρι, αφού ο ΠΑΟK δεν μπορούσε να οργανώσει καλά το δικό του παιχνίδι.
To πρώτο ημίωρο έκλεισε με τον Άρη πρωταγωνιστή που είχε καλύτερη τοποθέτηση στο γήπεδο, σωστή τακτική και δύο καλές ευκαιρίες.
Η τρίτη καλή φάση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 33ο λεπτό, αλλά το σουτ του Γκαρσία πέρασε επίσης άουτ.
Η πρώτη απειλή του ΠΑΟΚ εκφράστηκε στο 38′, αλλά ο τελικός παραλήπτης της μπάλας μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο Μπίσεσβαρ, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουέστα.
Στη δεύτερη όμως επίθεση του ο δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να σκοράρει. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια με κεραυνό από 30 μέτρα έστειλε την μπάλα στην γωνία του Κουέστα, γράφοντας το 1-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.
Παρά το γεγονός ότι οι «κίτρινοι» ήταν πίσω στο σκορ, παρέμειναν… ψυχωμένοι και στο β΄ημίχρονο, αναγκάζοντας τον Ραζβάν Λουτσέσκου να προχωρήσει στην πρώτη του κίνηση, ρίχνοντας μέσα τον Ολιβέιρα αντί του Σάκχοφ.
Η απάντηση του Σάββα Παντελίδη ήταν άμεση, ο οποίος έβλεπε πως υπήρχαν τα περιθώρια να… κυνηγήσει την ισοφάριση και προχώρησε στην αντικατάσταση του Μαρτίνες με τον Γιουνές.
Ο Άρης συνέχισε να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης φτάνοντας σε αυτό στο 85ο λεπτό, κι αφού τρία λεπτά νωρίτερα ο δικέφαλος του Βορρά δεν μπόρεσε να κάνει το 2-0, όταν ο Πέλκας σούταρε με την μπάλα να περνάει άουτ.
Σκόρερ για την ομάδα του Παντελίδη ο Βέλεθ, ο οποίος από αμφισβητούμενη θέση οφ-σάϊντ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με κεφαλιά, «παγώνοντας» την Τούμπα.
Ως το σφύριγμα της λήξης, ο ΠΑΟΚ πίεσε ασφυκτικά για ένα δεύτερο γκολ, αλλά αυτό δεν ηρθε κι έτσι οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να φρενάρουν τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας.

Κίτρινες: Βαρέλα, Μπίσεσβαρ, Λέο Μάτος – Τζανακάκης, Βέλεθ, Κόρχουτ

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Σάκχοφ (56′ Ολιβέϊρα), Ζαμπά, Ελ Καντουρί (68′ Πέλκας), Μπίσεσβαρ (88′ Σφιντέρσκι) και Άκπομ.

Άρης (Σάββας Παντελίδης):
Κουέστα, Κόρχουτ (85′ Βαλεριάνος), Βέλεθ, Ρόουζ, Τζανακάκης, Σιώπης, Ματίγια, Λάρσον, Μαρτίνεζ (64′ Γιουνές), Γκαρσία (89′ Ιντζόγλου), Ντιγκινί.


 
 
 

 

 
 

 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης