Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας Πάρου διαμαρτύρεται για το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μικροί μαθητές και αποφάσισε για μία ολόκληρη εβδομάδα να μην στείλει τα παιδιά στο σχολείο. Η διαμαρτυρία των γονέων για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκπαιδεύονται τα παιδιά τους ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 31 Μαΐου. Όπως μας καταγγέλλουν, το κτιριακό πρόβλημα υφίσταται από το 1995.

«Οι γονείς – αναφέρουν με επιστολή τους στη zougla.gr – με δικά τους έξοδα και εργασία ανέγειραν παράνομα δύο νέες αίθουσες οι οποίες δεν κατέστη δυνατόν να λύσουν το πρόβλημα. Το 2000 άλλες δύο παρακείμενες υπόγειες αίθουσες μισθώθηκαν, οι οποίες όμως πλημμύρισαν το 2003. Tο καλοκαίρι του ίδιου έτους, τοποθετήθηκαν στον αύλειο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου, προκατασκευασμένες μεταλλικές αίθουσες για να καλύψουν – προσωρινά – πάγιες στεγαστικές ανάγκες του σχολείου μας. Σήμερα, σχεδόν οκτώ χρόνια μετά, οι αίθουσες αυτές εξακολουθούν να παραμένουν στη θέση τους και να στεγάζουν 60 μαθητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρέπει να τονιστεί ότι αυτές οι προκατασκευασμένες αίθουσες είναι πλέον ακατάλληλες. Ήδη παρουσιάζουν σημάδια «γήρανσης» καθότι έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής και καλύπτουν πάντα προσωρινές λύσεις στέγασης και σε καμία περίπτωση μόνιμες ανάγκες σύμφωνα με τον Ο.Σ.Κ. Μάλιστα, τη σχολική χρονιά που διανύουμε η πόρτα μίας αίθουσας προκάτ αποκολλήθηκε και ο κίνδυνος να τραυματιστεί κάποιο παιδί είναι πάντα υπαρκτός. Εκείνο που μετά λύπης μας παρατηρούμε είναι ότι και στο Γυμνάσιο Παροικίας Πάρου εδώ και τρία χρόνια έχουν τοποθετηθεί προκάτ αίθουσες προκειμένου να λύσουν – προσωρινά και εκεί – το στεγαστικό πρόβλημα. Επομένως, τα παιδιά μας τελειώνοντας το δημοτικό στα προκάτ, θα συνεχίσουν στο γυμνάσιο σε άλλα προκάτ.

Επιπλέον, λόγω έλλειψης αποστραγγιστικού έργου, οι δυνατές βροχές του χειμώνα μετατρέπουν το προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας σε μία μεγάλη λίμνη. Αυτό καθιστά δύσκολη την πρόσβαση των μαθητών στις αίθουσες και σχεδόν αδύνατη την παραμονή τους σε αυτό τις ώρες των διαλειμμάτων τους. Η έλλειψη κλειστού γυμναστηρίου καθώς και η κακή επίστρωση του αύλειου χώρου καθιστούν αδύνατη την άθληση των παιδιών.

Με τα παραπάνω θέλουμε να τονίσουμε ότι οι μέχρι τώρα πρόχειρες λύσεις δεν απέδωσαν. Αποτελεί λοιπόν άμεση και επιτακτική ανάγκη – αφού ευτυχώς ο μαθητικός πληθυσμός αυξάνεται ραγδαία – η στέγαση των μαθητών σε νέες μόνιμες αίθουσες ή ένα ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας. Μέχρι σήμερα, και μετά από πολλές επιστολές του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων τόσο προς την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και προς την κεντρική εξουσία, δεν έχει δοθεί καμία λύση. Ο σύλλογός μας με έγγραφά του προς τις αρμόδιες αρχές έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• την απομάκρυνση των προκάτ αιθουσών
• την ανέγερση κτιρίων σύμφωνα με τους κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας
• την επίλυση του αποστραγγιστικού έργου και
• την ανάπλαση του αύλειου χώρου του σχολείου

Τα έγγραφα αυτά είχαν ως παραλήπτες: Νομαρχεία Κυκλάδων, Νομαρχιακό Συμβούλιο Κυκλάδων, Δήμο Πάρου, Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου, Επαρχείο Πάρου, 6ο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πάρου, Πρόεδρος της Βουλής, Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Αιγαίου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πλήρη αδιαφορία όλων των αρμόδιων φορέων, οι γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας πήραμε τη δυσάρεστη απόφαση να μη στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο από την Τρίτη 25 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2010. Περιμένουμε τις ενέργειες των αρμοδίων προκειμένου να δοθούν άμεσα λύσεις.

Τα παιδιά μας είναι το μέλλον του τόπου μας. Εάν δεν προσπαθήσουμε το καλύτερο γι’ αυτά, δυστυχώς δεν θα υπάρχει πρόοδος, πολιτισμός, διατήρηση των ηθών, εθίμων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Σήμερα 26 Μαΐου 2010 για 2η συνεχή ημέρα η κίνηση διαμαρτυρίας των γονέων (να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο) έχει καθολική συμμετοχή. Οι γονείς είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους μέχρι να λάβουν έγγραφη δέσμευση από τους αρμόδιους φορείς για την άμεση επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας.

Εκ του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας Πάρου, ο πρόεδρος Τάσος Τριαντάφυλλος».

Διαβάστε επίσης:

«43.000 ευρώ έκαναν «φτερά» από σχολείο της Πάρου» Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης