Στο Πακιστάν βρέθηκε για πέντε ημέρες -από τις 23 έως τις 28 Μαρτίου- αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση που απηύθυνε η Ένωση Δικηγόρων Δικαστηρίου Πακιστάν.

Την ελληνική αντιπροσωπεία -την πρώτη δυτική επίσημη αποστολή εδώ και δύο χρόνια στην περιοχή- αποτελούσαν ο γενικός γραμματέας του συλλόγου, Γιώργος Σταματογιάννης, ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, δικηγόρος Αθηνών που ασχολείται με την υπόθεση των απαγωγών των Πακιστανών το 2005, ο Ιωάννης Σιαδήμας, δικηγόρος Αθηνών με ειδικότητα στο δίκαιο των μεταναστών, η Αμαλία Βαρότση – Ραγκούση, πολιτευτής στον τομέα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο Αντώνιος Καρράς, μέλος της γραμματείας του ΠΑΣΟΚ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική ένταξη μεταναστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Έλληνες δικηγόροι επιδόθηκαν σε ένα πραγματικό μαραθώνιο συναντήσεων στα δικαστήρια του Πακιστάν, κατά τη διάρκεια των οποίων παρακολούθησαν δημόσια συνεδρίαση του ακροατηρίου, όπου η έγγραφη διαδικασία γίνεται υποχρεωτικά στην αγγλική γλώσσα, ενώ η προφορική γίνεται κυρίως στην αγγλική με εναλλακτική δυνατότητα στην «ουρντού», επίσημη γλώσσα του Πακιστάν.

Το τελετουργικό, μάλιστα, επιβάλλει μαύρο κουστούμι, άσπρο πουκάμισο και μαύρη γραβάτα για τους άνδρες, δικαστές και δικηγόρους.

Επισκέφθηκαν, επίσης, τα γραφεία του δικηγορικού συλλόγου αλλά και το Κοινοβούλιο, όπου παρακολούθησαν μια συνεδρίαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Ανώτατο Δικαστήριο πραγματοποιήθηκε και μια σεμνή τελετή, στην οποία οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά παρέδωσαν δύο τιμητικές πλακέτες στον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της Ε.Δ.Α.Δ.Π., απονέμοντάς τους ταυτόχρονα τον τίτλο του επίτιμου μέλους εφ’ όρου ζωής του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Εφ’ όρου ζωής επίτιμα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ισλαμαμπάντ ανακηρύχθηκαν με τη σειρά τους και οι Γιώργος Σταματογιάννης και Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Τις υπόλοιπες ημέρες, οι Έλληνες δικηγόροι επισκέφθηκαν το Rawalpindi, τη Λαχώρη, όπου είχαν και εκεί συναντήσεις με δικαστικούς παράγοντες.

Ήταν για όλους μια εμπειρία που αποδεικνύει «πόσο εύκολα άνθρωποι που ζουν τόσο μακριά, με τόσο διαφορετικό τρόπο ζωής, μπορούν να νιώσουν τόσο άνετα, τόσο ζεστά» σημειώνει ο γ.γ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και συνεχίζει: «όταν το αεροπλάνο ήταν πια πάνω από τη Λαχώρη, κοιτάζαμε όλοι επίμονα προς τα κάτω, μήπως και δούμε κάποιον από τους δικούς μας ανθρώπους. Ένιωσα ένα γλυκό μούδιασμα και ταυτόχρονα σκέφθηκα πόσο διαφορετικά ήταν τα συναισθήματα κατά την προσγείωση στο Ισλαμαμπάντ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης