«Προσπαθούν να καταστρέψουν την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της χώρας υπό το πρόσχημα της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας. Προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα μας, αλλά αυτό δεν έχει πετύχει» δήλωσε ο Μαδούρο.

Επιβεβαίωσε ότι ήταν έτοιμος να προχωρήσει σε διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών στη χώρα προκειμένου να μπει τέλος στην πολιτική κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προτείνω πρόωρες εκλογές στην Εθνοσυνέλευση και θα τις επικυρώσω» δήλωσε ο Μαδούρο στους δημοσιογράφους προσθέτοντας ότι θα ήθελε να «δει τους ανθρώπους να ψηφίζουν για νέα Εθνοσυνέλευση που θα βοηθήσει τη χώρα και θα συνεισφέρει στη σταθεροποίηση».

Ανέφερε επίσης ότι το Καράκας είναι έτοιμο να στηρίξει τον «μηχανισμό του Μοντεβιδέο» ή όποια άλλη πρωτοβουλία που στοχεύει στη συμβολή του διαλόγου στη Βενεζουέλα. Απέρριψε ωστόσο τις ομάδες επικοινωνίας που στηρίζει η ΕΕ ως μεροληπτικές, δηλώνοντας ότι η Ένωση είναι «κωφή» καθώς δεν θα άκουγε τη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι δυτικές χώρες θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα για να εκμεταλλευτούν τις φυσικές πηγές της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το σχέδιο για τη Βενεζουέλα είναι λίγο πολύ όμοιο με ό,τι έκαναν στη Λιβύη για να αρπάξουν τις φυσικές πηγές, αλλά δεν θα καταφέρουν να πετύχουν εδώ ό,τι κατάφεραν να κάνουν στη Συρία και τη Λιβύη», «δεν θα τους επιτρέψουμε να σχηματίσουν τρομοκρατικές ομάδες στη Βενεζουέλα» πρόσθεσε.

Πηγή: Sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης