Με ναυαγοσώστες επανδρώνονται οι βόρειες ακτές του νομού Χανίων μέσα στις επόμενες 15 ημέρες. Με ερμηνευτική εγκύκλιο, το Υπουργείο Εσωτερικών ξεκαθαρίζει ότι επιτρέπεται στους Δήμους να κάνουν διαγωνισμούς και προσλήψεις ναυαγοσωστών. Ήδη ο Δήμος Πλατανιά προχωρεί σε άμεση δημοπράτηση, ενώ ανάλογες κινήσεις έχει κάνει και ο Δήμος Νέας Κυδωνίας.

«Έχουμε μια θετική εξέλιξη καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών με απόφασή του γνωμάτευσε ότι μπορούν και οι Δήμοι να πάρουν ναυαγοσώστες και μετά από αυτό προχωρούμε σε δημοπράτηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Οπότε, το πολύ σε οκτώ με δέκα ημέρες, θα υπάρχουν ναυαγοσώστες στις θέσεις τους και έτσι όποιο πρόβλημα τυχόν δημιουργηθεί θα το αντιμετωπίσουμε», ανέφερε ο δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γιώργος Τσαγκαράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις παραλίες του Δήμου Πλατανιά θα ενεργοποιηθούν δώδεκα ναυαγοσώστες που θα προσφέρουν υπηρεσίες ασφαλείας μέχρι και τον Σεπτέμβριο. «Η εξέλιξη είναι καλή και το πρόβλημα των ναυαγοσωστών θα λυθεί. Εύχομαι να έχουμε καλό καλοκαίρι και να μην έχουμε προβλήματα. Θα έχουμε τον ίδιο αριθμό ναυαγοσωστών με πέρυσι, δώδεκα, τα ίδια μέσα και θα έχουμε και ένα μήνα παραπάνω να καλύψουμε, αφού οι ναυαγοσώστες θα υπάρχουν και τον Σεπτέμβριο. Κάνουμε μια ουσιαστική ναυαγοσωστική προστασία ώστε και τουρίστες και ντόπιοι να έχουν ασφάλεια στα μπάνια τους», τόνισε ο δήμαρχος Πλατανιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης