Η κινεζική ομοσπονδία κολύμβησης διέψευσε με σημερινή της ανακοίνωση δημοσίευμα των κυριακάτικων «Times», σύμφωνα με το οποίο ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης Σουν Γιανγκ παραβίασε τους κανονισμούς αντιντόπινγκ, καταστρέφοντας δείγμα αίματος που είχε δώσει σε αιφνιδιαστικό έλεγχο. Στην ανακοίνωση της CSA, την οποία μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Xinhua», επισημαίνεται ότι η εν λόγω υπόθεση εξετάστηκε από τη FINA και ο αθλητής απαλλάχθηκε των κατηγοριών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, ο Σουν Γιανγκ κλήθηκε να δώσει δείγμα αίματος τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε έλεγχο εκτός αγώνων. Αν και αρχικά ο Κινέζος Ολυμπιονίκης της κολύμβησης έδωσε δείγμα, στη συνέχεια ήρθε σε διένεξη με τους ελεγκτές και έσπασε το μπουκαλάκι στο οποίο είχε αποθηκευθεί το δείγμα του. Όπως αναφέρει η CSA, ο Σουν Γιανγκ αντέδρασε με τον τρόπο αυτό επειδή οι ελεγκτές δεν παρείχαν επαρκείς αποδείξεις για την ταυτότητά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αφότου η FINA αποφάσισε έλεγχο για την υπόθεση, η CSA διέταξε τον Σουν Γιανγκ να συνεργαστεί απόλυτα με τη FINA και να καταθέσει αληθώς κάθε λεπτομέρεια για την υπόθεση. Σύμφωνα με την τελική απόφαση της επιτροπής ντόπινγκ, η FINA επιβεβαιώνει ότι ο αθλητής δεν παραβίασε κανέναν κανονισμό αντιντόπινγκ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κινεζικής ομοσπονδίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το μεγάλο αστέρι της κινεζικής κολύμβησης εμπλέκεται σε υπόθεση ντόπινγκ. Το 2014 είχε βρεθεί θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, κατά τη διάρκεια του εθνικού πρωταθλήματος της χώρας. Οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα την υπόθεση και αργότερα μαθεύτηκε ότι ο Σουν Γιανγκ είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό μόλις τριών μηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης