Τα αιφνιδιαστικά αδύναμα στοιχεία για το εμπόριο που ανακοινώθηκαν από την Κίνα έδωσαν σήμερα τέλος στο τετραήμερο ράλι των ευρωπαϊκών μετοχών, με τις μετοχές των εταιρειών προϊόντων πολυτελείας και τεχνολογίας να ηγούνται της πτώσης, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και τα χαμηλότερα των αναμενόμενων κέρδη.

Στις 10.33 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,6%, αντιστρέφοντας κάποια από τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, όταν ο δείκτης ανήλθε σε υψηλό μηνός. Η αγορά κατέγραψε άνοδο για τέσσερις συνεχείς συνεδριάσεις, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο ανοδικό της σερί από τον Νοέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γερμανικός δείκτης DAX και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσαν πτώση 0,7%.

Οι εταιρείες λιανικής πώλησης προϊόντων πολυτελείας, που βασίζονται στη ζήτηση για τσάντες και κοσμήματα από την ανερχόμενη μεσαία τάξη της Κίνας, κατέγραφαν τις μεγαλύτερες απώλειες. Η LVMH, η Hermes και η Kering, η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Gucci, σημείωσαν νωρίτερα πτώση μεταξύ 1,2% και 2% στο Παρίσι, ενώ η Moncler στο Μιλάνο υποχώρησε κατά 1,9%. Κατά μέσο, το ένα τρίτο του κλάδου προϊόντων πολυτελείας έχει έκθεση στην Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης