Νιώθετε κουρασμένη και εξαντλημένη; Πριν τρέξετε στο φαρμακείο για να προμηθευτείτε εκείνα τα συμπληρώματα διατροφής που προσπαθούν να σας πείσουν πως θα νιώσετε «άλλος άνθρωπος» μόλις τα πάρετε… κάντε μια βόλτα στο σούπερ- μάρκετ της γειτονιάς σας.
 
Πάρτε μολύβι και χαρτί για να μην ξεχάσετε κανένα από τα τρόφιμα που οφείλετε να προσφέρετε στον καταπονημένο οργανισμό σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γαρίδες

Αν βρείτε φρέσκιες θα είναι το καλύτερο. Ακόμη και κατεψυγμένες πάντως διατηρούν αρκετά θρεπτικά συστατικά. Αν δεν σας αρέσουν, μπορείτε να αγοράσετε οστρακοειδή και θαλασσινά της αρεσκείας σας, γιατί είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες, σίδηρο και ανόργανα συστατικά. Τα μεταλλικά τους άλατα θα βελτιώσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού σας συστήματος, ενώ θα σας αναζωογονήσουν και σε… άλλο τομέα! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέλι με κερήθρα

Αυτό το αγαθό της φύσης που παράγεται με τόσο κόπο αποτελείται από 180 συστατικά, τα περισσότερα από τα οποία περιέχονται στην κερήθρα! Κάποια από αυτά είναι υδατάνθρακες, ενώ περιέχονται ακόμη οργανικά οξέα, πρωτεΐνες, αμινοξέα, συμπλέγματα πρωτεϊνών, ένζυμα, πολλές βιταμίνες, κάλιο, χλώριο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρος και άλλα μεταλλικά στοιχεία. Προσφέρει όλες τις ουσίες που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να μετατρέψει τα σάκχαρα σε ενέργεια, αυξάνοντας ταυτόχρονα την αντοχή μας, τη μυϊκή μας δύναμη, ενώ ταυτόχρονα μας κρατά μακριά τους παθογόνους μικροοργανισμούς. 
 

Καρύδια

Είναι πλούσια σε φυτικά λιπαρά, όπως ακριβώς και τα λαχανικά. Έτσι θα αυξήσουν τη λίμπιντό σας, και θα σας χαρίσουν ενέργεια! 
 

Μαύρη σοκολάτα

Γλυκός παράδεισος και κόλαση μαζί! Θα πρέπει να κάνετε μια υποχώρηση και να επιλέξετε μαύρη σοκολάτα, αν θέλετε να πάρετε μόνο τα θρεπτικά της συστατικά. Το κακάο που περιέχει η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ενώσεις φλαβονοειδών, χρήσιμες για τον οργανισμό. Έχει αποδεδειχθεί επίσης ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση και βοηθά στην πρόληψη εγκεφαλικών και καρδιακών επεισοδίων. Επίσης, η μεθυλξανθίνη που περιέχει διευκολύνει τη μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων δημιουργώντας ένα αίσθημα ικανοποίησης και ευφορίας.
 
Μη χάνετε χρόνο, γρήγορα για ψώνια!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης