Γιώργος Αρκουλής

Η σκηνή χθες το μεσημεράκι σε κεντρικό (και πολυτελές) πρακτορείο ΟΠΑΠ (στη γλώσσα των ημιμαθών το ακούς και ”προπατζίδικο”). Πελάτης, μάλλον από την ταπεινή πλην τίμια επαρχία, έχει πλησιάσει το γκισέ και δίνει στον ”πράκτορα” ένα συμπληρωμένο κουπόνι στοιχήματος. Ο πράκτωρ, το βάζει στη μηχανή, προβληματίζεται λίγο με την οθόνη του εργαλείου και λέει στον πελάτη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός δεν παίζει».

«Και γιατί δεν παίζει;»

«Ματαιώθηκαν όλα τα παιγνίδια της σούπερλιγκ κύριε»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γιατί;»

«Διότι εδάρη διαιτητής και ο κλάδος απεργεί».

«Γιατί εδάρη;»

«Αυτός που έφαγε το ξύλο, ξέρει…»

«Και αφού το ήξερε γιατί δεν προφυλάχτηκε;»

Ο μαγαζάτορας είχε αρχίσει να εκνευρίζεται με τον υποψήφιο πελάτη, ο οποίος πριν ματαιώσει την προσπάθειά του, πέταξε:

«Κρίμα, γιατί θα παίρναμε το αίμα μας πίσω από την ήττα στο Κύπελλο»!

Μεταξύ μας τώρα: αυτή η απεργία είναι μάλλον ακατανόητη. Παρακολουθώ δεκαετίες την σχέση των διαιτητών με τους…θαυμαστές τους και δεν θυμάμαι να έχει γίνει τόσο μεγάλος ντόρος. Και τον Αλέκο Ναζίρη έδειραν μέχρι που τον έστειλαν νοσοκομείο, και του Στέφανου Ράμμου του έφαγαν το αυτί, και του σπουδαίου Γιώργου Μπίκα έκαψαν το σπίτι –για να αναφέρω ελάχιστες από τις μελανές περιπτώσεις. Όμως, πρωτάθλημα δεν σταμάτησε (ούτε οι αυτουργοί πιάστηκαν!). Προσωπικά πιστεύω πως έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα (και τους παράγοντες-οπαδούς να βλέπουν με καχυποψία τους διαιτητές και να θεωρούν ότι έχουν αντικαταστήσει το στραγάλι της σφυρίχτρας με αλμυρό φιστίκι…), είναι σχεδόν βέβαιο πως κάποια στιγμή ένας διαιτητής –προφανώς για παραδειγματισμό- θα «σουβλιστεί» σαν τον Αθανάσιο Διάκο. Και τότε η λεγόμενη Πολιτεία, θα λάβει αυστηρά μέτρα προκειμένου

Πρώτο, να βάλει τέλος στην αλητεία και το παρασκήνιο.

Δεύτερο, να διατηρήσει ΜΟΝΟ τους αποδεδειγμένα σωστούς και υπεράνω υποψίας διαιτητές.
Τρίτο να εφαρμόσει ΑΜΕΣΑ το σπουδαίο μέτρο του τηλεοπτικού ριπλέι, που θα διορθώνει –διάβολε- τα περίφημα «ανθρώπινα λάθη».

(Εννοείται πως όλα αυτά μπορεί να τα εφαρμόσει ο αρμόδιος υπουργός, πριν φτάσουμε στη…σούβλα)
Κατά τα άλλα, οι αγώνες των μικρών κατηγοριών διεξάγονται κανονικά. Λες και σε αυτά, οι διαιτητές είναι ΑΨΟΓΟΙ (και δεν καραδοκεί μπερντάκι…)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης