«Το Ινστιτούτο Θερβάντες δεν είναι απλά η εκπροσώπηση του ισπανικού πολιτισμού στην χώρα μας, είναι ένας σημαντικός διάλογος πολιτισμών», ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, στο χαιρετισμό του στα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα, το οποίο εγκαινίασε η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε από ανθρώπους με όραμα, ένα όραμα ειρήνης και ευημερίας των λαών, είπε ο κ. Γερουλάνος, υπογραμμίζοντας πως σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ήταν οι κοινές αξίες και όπλο της Ευρώπης θα ήταν η κοινή της οικονομική πολιτική. Στην πορεία, η Ευρωπαϊκή Ένωση θεώρησε ότι κατέκτησε την ειρήνη και τις κοινές αξίες και τα θεώρησε δεδομένα και έδωσε έμφαση στην οικονομική πολιτική», είπε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ινστιτούτο Θερβάντες φιλοξενείται πλέον σε νέο χώρο και τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η υφυπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Σοράγια Ροντρίγκεζ, η οποία τόνισε τη σημασία του πολιτιστικού κέντρου Θερβάντες στη χώρα μας και η Κάρμεν Καλφαρέλ, γενική διευθύντρια όλων των Ινστιτούτων Θερβάντες του κόσμου.

Μετά τα εγκαίνια η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος και ο Ισπανός πρέσβης στην Ελλάδα, Μιγκέλ Φουέρτες Σουαρέζ, ξεναγήθηκαν στον χώρο της εντυπωσιακής βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου Θερβάντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης